Számít e bármit is a késöbbiekben, hogy egyetemen melyik szakirányon végeztem az alapszakot?
Nem mindenhol. Pl. informatika szakon egyáltalán nem érdekel senkit, hogy (alapszakon!!) melyik szakirányban mentél tovább (pl. mérnökinfónál nálunk ilyenek vannak: szoftverfejlesztés, képfeldolgozás, ipari infó és intelligens rendszerek). Tény, hogy jobb alapjaid lesznek, de igazából nálunk mindenki azt mondja, hogy igazából nincs jelentősége, a cégek nem nagyon nézik, főleg, hogy ha egy cég informatikust keres, akkor azt se nagyon kötik ki, hogy mérnök-, programtervező-, vagy esetleg gazdaságinformatikust keresnek, ha az adott feladatot el tudja látni. Azt el tudom képzelni (mint fentebb is írták), vannak speciálisabb esetek, ahol külön valamelyik irányban képzettebb embert keresnek, de infós állásoknál nem nagyon láttam ilyet. Lehetséges, hogy mesterképzés esetén van nagyobb jelentősége, vagy, ha elvégzel egy doktori képzést, akkor ha az a szakterületed (ott kutatsz, ezért jobban értesz hozzá), akkor könnyebben felvesznek egy szakirányú területre.
Viszont vannak olyan munkakörök is, ahova pl. felvesznek villamosmérnököt is vagy akár informatikust is (mondjuk itt lehet jobban szűkítik, hogy mérnökinfóst keresnek), tehát sokszor a szak is lényegtelen, lényeg, hogy a feladatot el tudd végezni. Hangsúlyozom, hogy ez pl. informatikánál van így, más területeknél nem biztos, hogy lényegtelen (lásd orvosoknál).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!