Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Szlovákiában milyen egyetemek...

Szlovákiában milyen egyetemek vannak ahová külföldi diákok mehetnek? Mit kell tudni a szlovák egyetemi rendszerről? Felvételi, fizetős vagy vannak állami szakok, mint itthon?

Figyelt kérdés
Pontosabban engem Pozsony érdekelne. Szlovákul nem tudok, így angolul vagy esetleg franciául tudnék továbbtanulni. Milyen nehéz bekerülni egy szlovák egyetemre, hasonló a rendszer, mint itthon és mennyit kell érte fizetni? Esetleg ha csak egy egyetemi oldalt belinkeltek már az is segítene. Köszönöm!

2020. jún. 21. 21:19
 1/5 anonim ***** válasza:

Comeniuson angolul,Nyitrán és Komáromban magyarul tudsz tanulni

Én személy szerint Nyitrára jelentkezem mivel nem tudok olyan szinten szlovákul,hogy mindent értsek

A szlovák,magyar,cseh rendszer nagyon hasonló

[link]

2020. jún. 23. 00:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszodat! Továbbra is várom a tapasztalatokat szlovák egyetemekről. 😊
2020. jún. 23. 22:15
 3/5 anonim ***** válasza:
Én Komáromba járok ott a jelentkezés 25€ + 5€-os okmánybélyeg az érettségid honosításához ezen felül a személyi igazolványod és érettségid hivatalos másolata közjegyzővel ami kb. 1.500-3.000 Ft ezt ezek után elviszed egy OFFI (Országos Fordító és Fordításhitelesítő Iroda) irodába hivatalos fordításra (máshol nem jó mert ők teszik hivatalossá az összes fordítást bárhol készíted) ami a sürgősségétől és a karakterek számától függően 30.000-50.000 Ft.
2020. jún. 25. 13:24
 4/5 anonim ***** válasza:
Jelentkezel szlovák egyetemre?
2020. jún. 27. 01:12
 5/5 A kérdező kommentje:
Jövőre fogok érettségizni.
2020. jún. 28. 20:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!