Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Romániai egyetemek milyenek?

Romániai egyetemek milyenek?

Figyelt kérdés
2020. jún. 16. 03:55
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Nem kimondottan kimagaslóak. A legjobb egyetemük is a Babes-Bolyai Kolozsvárott, de az is éppenhogy csak belefért a top 1000-be.

Ha kolozsi vagy akkor mondanám azt hogy szívesen menj oda, vagy abban az esetben is ha erdélyi vagy és nem akarsz átjönni a magyar határra, de ha mondjuk tiszántúli vagy, akkor már inkább Szegedet ajánlanám, ami majdnem a top 500-ban is benne van.

Szóval inkább a lakhelyed szerint választanék egyetemet, mert itt Közép-Kelet Európában szinte nincs olyan egyetem ami nagyon kimagasló lenne, vagyis nemzetközi szemmel egykutya az összes..

2020. jún. 16. 10:17
 2/3 anonim ***** válasza:
100%
Orvosi jóval gyengébb, mint M.O.-n, programozás az viszonylag jó (Pl. Kolozsváron, Bolyain), Bukaresti egyetem is jó, illetve a Temesvári egyetemen a műszaki karok is felkapott, ezeken kívül még a Jászvásári egyetemről hallottam jókat. Ami más, hogy Romániában sok egyetemen felvételi van (nem érettségi alapján sorolnak be), illetve jóval több lepukkant épülettel találkozol ott, mint M.O.-n, viszont az ösztöndíjak magasabbak. Oktatókat tekintve nyílván ott is hasonló arányban vannak jók és csapnivaló oktatók. Románokra sokkal jellemzőbb az igénytelenség, nincs olyan mértékű bürokrácia, mint M.O.-n, kevesebbet adnak a formaiságra ennek meg vannak pozitív és negatív hozadékai is.
2020. jún. 16. 10:19
 3/3 anonim válasza:
100%

Szia, ha Magyarországon élsz, én figyelmébe ajánlanám a szlovák egyetemeket. Ja hol tudom ebben a hónapban még lehet jelentkezni. Leírom neked pár érvet:

1. Nyitrán tanulhatsz magyarul.

2. Az államtól 250€ havi támogatást kapsz, mivel külföldi vagy és Szlovákiában tanulsz.

3. Az oktatás ingyenes.

4. Nagyon sok magyarul beszélő ember él Nyitrán.

4. A 250€ támogatásból elég jól meg lehet élni.

2020. jún. 19. 11:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!