Romániai egyetemek milyenek?
Nem kimondottan kimagaslóak. A legjobb egyetemük is a Babes-Bolyai Kolozsvárott, de az is éppenhogy csak belefért a top 1000-be.
Ha kolozsi vagy akkor mondanám azt hogy szívesen menj oda, vagy abban az esetben is ha erdélyi vagy és nem akarsz átjönni a magyar határra, de ha mondjuk tiszántúli vagy, akkor már inkább Szegedet ajánlanám, ami majdnem a top 500-ban is benne van.
Szóval inkább a lakhelyed szerint választanék egyetemet, mert itt Közép-Kelet Európában szinte nincs olyan egyetem ami nagyon kimagasló lenne, vagyis nemzetközi szemmel egykutya az összes..
Szia, ha Magyarországon élsz, én figyelmébe ajánlanám a szlovák egyetemeket. Ja hol tudom ebben a hónapban még lehet jelentkezni. Leírom neked pár érvet:
1. Nyitrán tanulhatsz magyarul.
2. Az államtól 250€ havi támogatást kapsz, mivel külföldi vagy és Szlovákiában tanulsz.
3. Az oktatás ingyenes.
4. Nagyon sok magyarul beszélő ember él Nyitrán.
4. A 250€ támogatásból elég jól meg lehet élni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!