Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Van annak presztízse ha...

Van annak presztízse ha külföldön (USA, Kína, Anglia, Svájc) szerez valaki diplomát?

Figyelt kérdés
Tehát a magyar munkaerőpiacon van ennek jelentősége? Vagy teljesen mindegy, a tudás a lényeg?

2020. jún. 15. 21:52
 1/4 anonim ***** válasza:
91%
Véleményem szerint lehet értéke annak, ha látják, hogy külföldön szereztél diplomát. Főleg külföldi cégeknél, de egyes nagyobb presztízsű magyar cégeknél is előnyt jelent. Max annyi probléma lehetséges, hogy egyes diplomákat nem fogadnak el Magyarországon (mert mondjuk teljesen más a képzés, ami nem esik egybe a magyarral) meg a diploma honosítása sem egyszerű. De tény és való, a lényeg a tudás.
2020. jún. 16. 00:17
 2/4 anonim ***** válasza:
93%
Az mindenképp elmond valamit, hogy idegen nyelven tudott egy diplomát szerezni (ha mást nem, azt biztosan, hogy azon a nyelven, vagy angolul tud).
2020. jún. 16. 01:08
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Egyetem függő

Nekem egy noname texasi egyetemről van diplomám és amikor amerikai és magyar cégeknél voltam állásinterjún nem az volt a véleményük,hogy de ügyes vagy hanem,hogy jé ilyen is létezik :D

De mondom,az ahová jártam Amerikában kb annyira neves suli mint itthon Lakiteleki Főiskola :D

2020. jún. 16. 03:58
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem van súlya, nem is az egyetem miatt hanem azért mert látják idegen helyen, mindenkitől távol tudsz boldogulni. Tehát jó ember vagy mondjuk olyan munkára ahol sokat kell utazni meg külföldi kliensekkel, partnerekkel beszélni. Tudod hogy milyen szavakat használnak angolul a szektorodban (amit még jobb angolosok se tudnak hogy ha nem voltak ilyen közegben, nem ezen a nyelven tanultak)
2020. jún. 16. 08:52

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!