Mi az a SAT I és II vizsga, ill. Subject Tests? Kinek kell letenni?
Figyelt kérdés
2010. júl. 31. 19:42
2/4 anonim válasza:
igen, annak, aki egyetemre akar járni (az Egyesült Államokban), ezek felvételi tesztek. Az SAT I általános felmérő, íráskészséget, matektudást és értő olvasást vizsgál. Az SAT II (=Subject Tests) különböző választható tárgyakból (irodalom, világtörténelem, amerikai történelem, biológia stb.) vizsgáztat.
3/4 anonim válasza:
Évente 6 alkalommal lehet letenni az SAT vizsgát Magyarországon, lehetőség van gyakorló könyvek kölcsönzésére is:
4/4 anonim válasza:
A SAT rövidítés az alábbit jelenti Scholastic Aptitude Test. Ha nagyon akarjuk ráfoghatjuk, hogy ez az Amerikában az érettségi teszt de persze ez így ne igaz mert van egy ACT is ami hasonló a SAT-hoz. Mint emíltettem érettségi, a jegyeiden kívül ezzel a tesztel tudsz bejutni amerikai egyetemekre. A SAT vagy SAT I. egy három részből álló több órás teszt. Math, Reasoning, Reading részekből áll ez az alap amit általában minden egyetem kér. A jobb egyetemek általában kérnek Subject Testeket is ami másnéven a SAT II. A SAT II. azaz Subject Test hasonló tematikával rendelkezik mint a SAT, tehát tesztes formában, tantárgy specifikus kérdéseket kapsz rentgeteg mindenből le lehet rakni Subjectet a modern hébertől kezdve, a biológiáig. Persze vannak olyan esetek amikor a Subject Testen belül is vannak eltérések, biológiából például két fajta van, matekból pedig a II. a szint nehézségét mutatja tehát a SAT II. matekból egy jóval nehezebb teszt. Remélem tudtam segíteni :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!