Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Amerikában vannak osztályfőnök...

Amerikában vannak osztályfőnökök? Hogy nevezik az osztályokat?

Figyelt kérdés

Olyanokat hallottam, hogy nincs egy kerek egész osztály, hanem majdnem minden tanulónak más az órarendje, ezért más-más tanulókkal vannak óráik.

És úgy vannak az osztályok, mint itt? Például 11./F, vagy 11./2?

2020. máj. 31. 13:32
 1/2 anonim ***** válasza:
100%
Én egy nagyobb állami középiskolában tanítottam az USA-ban, és ott úgy volt, hogy osztályok (azaz fix tanuló-összetételű tanulócsoportok) mint olyanok nem voltak. A szaktanároknak voltak saját tantermeik és órarendjük, és a tanulók választhattak, hogy mondjuk matematikából az adott évfolyamon kihez járnak, s eszerint állították össze a saját órarendjüket. Természetesen a kötelező tárgyakból valamelyik tanár valamelyik óráját választani kellett, kibúvó nem volt. De simán előfordulhatott, hogy egy adott tanuló minden egyes órán egész másokkal van együtt. Így természetesen osztályközösségek sem alakulnak ki. Barátkozások viszont annál inkább, különösen mivel elég sok a sportolás, ahol vannak összetartó csapatok, akik együtt edzenek.
2020. máj. 31. 13:54
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen!
2020. máj. 31. 13:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!