Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mi kell a filmszinészethez?

Linuxmegtux kérdése:

Mi kell a filmszinészethez?

Figyelt kérdés
Először is tudom hogy sok pénz kell hozzá de az én családom sajnos nem gazdag de nem is szegény pont a kettő között de szinházba sajnos nem járok angolbol eddig 4 voltam mert 4 be kezdtem angolt tanulni és most vagyok 6 kos de még nem próbáltam verseket szépen hangsújosan elmondani de sokszor azt képzelem hogy egy filmbe vagyok és szerintem jó lennék filmszinésznek:) A válaszokat előre is köszönöm:) de ha lehet értékes infókat adjatok:)

2020. máj. 30. 03:07
 1/2 anonim ***** válasza:
75%

Ejj, de gyerek vagy még...

Na jó, kedves leszek.

Ha tényleg ez érdekel, akkor tanuld az angolt ezerrel. Nagyon fontos, hogy az akcentust minimálisra csökkentsd, vagy eltűntesd (az utóbbi nehéz, de láttam már rá élő példákat).

Memóriád fejleszd ezerrel.

És legyen B terved!

Los Angelesben nincsenek pincérek, postások és takarítók, csak munkanélküli színészek, rendezők és forgatókönyvírók.

2020. máj. 31. 20:32
 2/2 anonim ***** válasza:
100%

A felvételi nagyjából úgy néz ki, mint egy casting, tehát behívnak és megnézik alkalmas vagy-e színpadra. Tehát fontos, hogy keress valami társulatot és kezdj el színészkedni, hogy meglegyen a tapasztalat.

Amire még rá kell gyúrni az a hibátlan kiejtés és szavalóképesség, mert ezek kizáró okok szoktak lenni. Ezen felül még nem árt, ha tisztában vagy a művészeti irányzatokkal, a művészettörténelemmel és az alapművekkel, mint pl. Antigoné (színház), Chaplin (film), stb.

Ez a magyar helyzet, külföldön fogalmam sincs miket kérnek. Statisztikailag itthon kb. 30-50x-szeres túljelentkezés szokott lenni a szakra, külföldön szerintem egy nagyságrenddel nagyobb is megvan.

2020. jún. 8. 02:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!