Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldi egyetemi ösztöndíjak...

Külföldi egyetemi ösztöndíjak (teljes képzésre, alap- és mester)?

Figyelt kérdés
Most csinálom itthon az alapszakom (anglisztika) és ezt követően szeretnék külföldön tanulni, akár folytatni mesterképzésen vagy akár elkezdeni egy új alapképzést (leginkább ugyanígy nyelvek, vagy esetleg művészeti képzések vagy építészet, ami érdekel). Országok tekintetében nyitott vagyok. Az oktatás nyelve fontos, mert egyedül angolul tudok azon a szinten, amit be mernék vállalni (viszont pl. nyelvi előkészítős megoldások is érdekelnek). A diplomajegyem még kiderül, az érettségim ötös lett (1 emeltem van csak, angol) és angolul beszélek (van egy német és egy kínai B2-m, de németül semmit sem tudok már, a kínai pedig még kicsit billeg). Szóval ezek alapján egy ilyen átlag egyetemet lőnék be, amire reálisnak vélem, hogy esetleg lehet esélyem. Ugyanakkor az anyagiak egy nagyon fontos szempont, mert nincsen pénzem, amiből ki tudnám fizetni a tandíjat, lakhatást stb., stb., szóval magát a tanulmányokat és annak járulékos költségeit. Úgyhogy a kérdés: van-e itt olyan, aki tud olyan konkrét ösztöndíjprogramokról, amik a teljes képzés költségeit támogatják?
2020. máj. 24. 19:06
 1/5 anonim ***** válasza:
24%
Mit hittél, hogy két szép szemedért valaki fizetni fogja a tandíjad? :,DD
2020. máj. 24. 19:29
 2/5 anonim ***** válasza:
97%

Sok helyen eleve csak az első diplomát támogatják, így mivel neked ez már a második lenne, még a kis esélyed is csökken.

Meg amúgyis. Igazából semmi konkrétat nem mondtál, amire tippeket lehetne adni a témával kapcsolatban..

Mit is akarsz most? Milyen országban? Milyen szak? Pénz nélkül hogy?

Hidd el, ha full ingyen vinnének embereket külfödi egyetemekre 4-5 éves ellátással és lakhatással, ingyenes tandíjjal, akkor arról szerintem tudnánk, még te is.

Esetleg egy kedvező diákhitel ami szóba jöhet neked, de talán az se..

Szerintem ezt így ilyen formában engedd el.

Én sem fizetnék évi 2,5 milliót tandíjra, ha ezt ingyen is meglehetne oldani.

2020. máj. 25. 15:01
 3/5 A kérdező kommentje:

Azért nem írtam konkrétumokat, mert nincsenek ilyen kikötésem, hogy pl. kizárólag egy adott országban szeretnék tanulni stb., mert ebből a szempontból nyitott vagyok.

Próbáltam utánanézni és találtam olyan lehetőségeket, amik jók lehetnek (pl. Kínában vagy Törökországban vannak hasonló ösztöndíjak, de vannak államközi ösztöndíjlehetőségek is, nálunk is tanulnák külföldiek hasonló felállásban), de ezeknek is úgy kellett egyesével utánajárni, minden oldalt végignézni és összebogarászni az apró kis információkat. Nem találtam egy olyan oldalt sem, ahol ezek rendesen összesítve lennének. Ezért tulajdonképpen bárhol lehet bármi, csak az ember nem tud róla.

2020. máj. 25. 15:07
 4/5 A kérdező kommentje:
Plusz nem is arról van szó, hogy minden saját anyagi befektetés nélkül képzelem el, de pl. tandíjmentesség vagy lakhatási támogatás nem egy rossz dolog. Például tandíjat biztosan nem tudnék fizetni, ez fix.
2020. máj. 25. 15:08
 5/5 anonim ***** válasza:
Olyat nem fogsz találni ahol összesítve van sajnos ezzel ha komolyan gondolod foglalkozni kell. Annyit tudok mondani hogy a tanulás mellé valamit fel kell mutatnod pl verseny, sportolás általában tanulmányi eredményre nehéz kapni vagy nincs is. Legalábbis Angliában ilyen
2020. máj. 25. 21:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!