Mesterképzés Németországban?
Nem megmondó emberek véleménye érdekel hanem aki Németországban tanul, köszi.
Néztem egy mesterképzést Németországban, amire talán eltudnék menni az én alapképzésemről, de teljesen eltérőnek tűnik a oktatási rendszer. Első félében pl 3 tárgyat láttam összvissz, HÁRMAT. :D Több helyen is megnéztem a mintatervet, az egyetemi honlapon, a tanszéki honlapon és mindenhova ennyi van írva. És itt nálunk ez teljesen máshogy van ugye, mesteren is van minden félévben vagy 6 tárgy, első 2 félév alapozó, utána pedig szakirányos tágyak. Németben mindenhol így megy ez, vagy ez ennek az egyetemnek a jellemzője csak és mást kéne választanom?
Szóval első félév 3 tantárgy, heti 2-2 alkalommal van egy tárgy, tehát kb 8 órám lenne ha úgy vesszük. Második félévben 2 tantárgy, ami ezekre épül, harmadikban még 2, ami valami egyéni projektfeladat kell legyen az első két félév alapján, a negyedikben pedig csak a szakdolgozatírás van. Nekem ez így a WHAT? kategória. :D
Ezek alapján inkább úgy tűnik nekem hogy itthon kéne megcsinálnom a mestert, mert több tudást ad és csak azután kimenni. Szerintetek melyi a jobb? :D
Nem ártana tudni, MILYEN szakról van szó, mivel elég hihetetlennek tünik, amit írsz.
Másrészt jó eséllyel ezek a fö tárgyak, ésamiket hiányolsz, azok részben az alapképzésben már teljesítve vannak.
De ha megírod a szakot meg az egyetemet, akkor többet lehet mondani.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!