Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Mesterképzés Németországban?

Mesterképzés Németországban?

Figyelt kérdés

Nem megmondó emberek véleménye érdekel hanem aki Németországban tanul, köszi.

Néztem egy mesterképzést Németországban, amire talán eltudnék menni az én alapképzésemről, de teljesen eltérőnek tűnik a oktatási rendszer. Első félében pl 3 tárgyat láttam összvissz, HÁRMAT. :D Több helyen is megnéztem a mintatervet, az egyetemi honlapon, a tanszéki honlapon és mindenhova ennyi van írva. És itt nálunk ez teljesen máshogy van ugye, mesteren is van minden félévben vagy 6 tárgy, első 2 félév alapozó, utána pedig szakirányos tágyak. Németben mindenhol így megy ez, vagy ez ennek az egyetemnek a jellemzője csak és mást kéne választanom?

Szóval első félév 3 tantárgy, heti 2-2 alkalommal van egy tárgy, tehát kb 8 órám lenne ha úgy vesszük. Második félévben 2 tantárgy, ami ezekre épül, harmadikban még 2, ami valami egyéni projektfeladat kell legyen az első két félév alapján, a negyedikben pedig csak a szakdolgozatírás van. Nekem ez így a WHAT? kategória. :D

Ezek alapján inkább úgy tűnik nekem hogy itthon kéne megcsinálnom a mestert, mert több tudást ad és csak azután kimenni. Szerintetek melyi a jobb? :D

2020. febr. 20. 14:23
 1/4 anonim ***** válasza:

Nem ártana tudni, MILYEN szakról van szó, mivel elég hihetetlennek tünik, amit írsz.

Másrészt jó eséllyel ezek a fö tárgyak, ésamiket hiányolsz, azok részben az alapképzésben már teljesítve vannak.

De ha megírod a szakot meg az egyetemet, akkor többet lehet mondani.

2020. febr. 20. 14:31
 2/4 A kérdező kommentje:
2020. febr. 20. 14:56
 3/4 A kérdező kommentje:
2020. febr. 20. 14:56
 4/4 anonim ***** válasza:
100%
Nem igazán igazodom ki a linkelt honlapon, de mondom, hogy Németországban modulok vannak, s ezek a modulok több (2-3-4) tárgyból állnak össze. Ha bármelyikből megbuksz, akkor bukod az egész modult.
2020. febr. 20. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!