Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Tanulás külföldön » Külföldön megszerzett diploma...

Külföldön megszerzett diploma után hazajönnétek, hogy itthon dolgozzatok?

Figyelt kérdés
Miért (nem)?

2019. nov. 12. 13:51
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Kulfoldon vegzem a fogorvosit. Szerintem eleve elonyben vannak az itt vegzettek, gondolom otthon is az ottaniak. Nem magyarul tanulom a szakszavakat, igy otthon "ujra el kellene sajatitani". Vegezetul tobbszoroset keresem majd sokkal szebb, modernebb,kiegyensulyozottabb kozegben, ahol folyamatos fejlodesre osztonoznek. Igy en nem fogok haza menni.
2019. nov. 12. 13:56
 2/10 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszod :) Hol tanulsz, melyik országban?
2019. nov. 12. 14:41
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
1. vagyok, Finnorszagban tanulok. Es te?
2019. nov. 12. 14:43
 4/10 A kérdező kommentje:

Nekem egyelőre tervben van, vagyis idén jelentkezek, Angliába.

Viszont én úgy állok hozzá, hogy vissza akarok jönni, de menni is nagyon akarok. Hiába jobb kint, mint itt valószínüleg nagyon sok mindenben, nem csak a fizetésben, szerintem nekem az a pár év elég lenne, hogy megszedjem magam tapasztalatokkal, világot lássak stb, aztán itthon lenyugodjak.

Arra vagyok kíváncsi, hogy mások gondolkodnak-e így. De az is lehet persze, hogy csak most gondolom ezt, aztán idővel változna a véleményem.

2019. nov. 12. 15:01
 5/10 anonim ***** válasza:
88%
1. vagyok. Milyen szakra jelentkezel? En mar nagyon regota itt elek, mar allampolgar is vagyok, igy nem tudom relevans e az en valaszom, mert en mar ezt az orszagot is hazamnak tekintem. Nekem honvagyam lenne.
2019. nov. 12. 15:03
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én félek hogy a nyelvtudásom nem lenne elég, de gondolkodom hogy az MSc-t kinn csinálom. Csak azért, mert addig úgyis az ott iskolát végzettek lennének előnyben velem szemben munka keresésénél. Viszont nem azért jártam ki ezt az alapképzést, hogy aztán betanított munkás legyek külföldön, tehát jó lenne az MSc.

Haza jönni max akkor jönnék haza, ha nagyon nem érezném magam jól. De voltam már kinn, és tetszik a légkör, na meg persze a fizetés.

2019. nov. 12. 18:41
 7/10 anonim ***** válasza:
100%

Angliában tanulok, másodéves vagyok IT-n.

Hogy hazamennék-e? Persze, ha a fizetés jó, miért ne? Bár már kiskorom óta Angliában élek, honvágyam is lenne, szóval ez nehézkes kérdés, hogy végleg Magyarországra költöznék-e úgy, hogy többet nem jövök ki.

Igazából az a tervem, hogy angol cégnek dolgozok majd angol fizetésért, viszont otthonról (mármint Magyarországról). Vagyis távmunka lenne. Programozást ezért is erőltetem, mert abban a munkakörben nagyobb a választék ahol otthonról dolgozhatsz, de csoporttársam is egy amerikai cégnek dolgozik, abból él meg a családjával.

Jelenleg weboldalakat tesztelek itthonról az egyetem mellett, a fizetés nem lenne rossz, de persze ez csak részmunkaidő, és teszt sem lenne annyi, hogy full time-ban végezhessem. Suli mellé jó.

De egyébként ha 500k nettót megkapnék magyarban, szívesen maradnék ott egy ideig. Persze nem kötném le magam, szeretem a kalandokat, Angliába mindenképp visszalátogatnék, akár projecteket elvállani közben. Meg mondjuk addigra 10-15 év tapasztalattal Angliában megkereshetsz akár 45-50 ezer fontot egy évben, vagy ha megcsinálom az a Cyber Sec MSc-t ami tervben van, akkor az éves +70 ezer font sem olyan ritka fizetés ezen a területen.

Ha egy ilyet kifognék, meg sem fordulna a fejemben aprópénzért magyarba dolgozni, és csak egy helyben toporzékolni.. Kevés a lehetőség.

Angliában olyan fizetéssel meg már nem stresszelsz, akár havonta hazajárhatsz magyarba ha hiányzik.

De egy biztos, nyugdíjas éveimet semmiképp sem Angliában tölteném.

2019. nov. 12. 23:00
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Lol, nem.

Dániába csináltam a mesterdiplomám. 2év alatt full jó kis életet alakítottam ki, diákként meg bedolgoztam magam egy cégbe. Lett jó lakásom, melóm, fizum, minden.

Miért mennék 'haza' dolgozni egy kor s tekintélyelvű munkakörnyezetbe harmadennyiért, szinte rákényszerítve arra hogy x hónapig megint szüleimnél éljek?

2019. nov. 14. 08:44
 9/10 anonim ***** válasza:
84%
+ ha pár év meló után költöznék vissza Magyarorszagra, akkor is lehetetlen annyit kint összeszedni, hogy életszínvonalesés nélkül átvészelje az ember. Szerintem ez a "kint megszedem magam aztán haza" csak akkor 'éri meg' ha kint tényleg csak pénzmaximalizáláa üzemmódban élsz, azaz spórolsz, ahogy csak tudsz, s nem igen 'élsz'
2019. nov. 14. 08:51
 10/10 anonim ***** válasza:

Ez sok mindentől függ.

Amúgy simán ha azt az életszínvonalat tudom biztosítani magamnak.

Jelenleg Pozsonyban tanulok.

2020. márc. 13. 12:55

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!