Orvosiról át szeretnék jelentkezni gyógyszerészetire, de nem tudom hogyan is kell elképzelni ezt a procedúrát. Valaki esetleg ki tudná fejteni?
Az, hogy melyik tárgyat fogadják el attól függ mennyire egyezik a 2 szak mintatanterve.
Kérelmezni kell a szakváltást nyomtatvány formájában, majd kreditátvitelt.
A gyógyszerészetin volt orvosiról átjött csoporttársam. Neki igazából csak a tesit és az orvosi biofizikát fogadták el.
Nem szigorlatoztak le anatómiából, szóval arra is bejártak, illetve latinra is. A többi tárgy nem egyezik meg.
Én POTE-s vagyok,ezek csak tippek.Elsőtől negyedévig soroltam fel a tárgyakat,számomra ezek tűnnek logikusnak.
Kérdező,hova jársz és hányad éves vagy?
Nem fogod tudni csúszás nélkül megcsinálni.
De az egyetemed honlapján tuti van ilyen nyomtatvány, amit be kell nyújtanod a TO-ra. Szerintem az átjelentkezés csak szeptemberben lehetséges, keresztfélévkor nem. Az is biztos, hogy csak megadott évfolyamokban lehet átjelentkezni (leghamarabb a másodéves szigók után). Amúgy az átvétel valószínükeh önköltségesre fog történni. Másik alternatíva és lehet egyszerűbb, ha újrafelvételizel, és akkor államisra is kerülsz.
A kreditelfogadáshoz szintén kell lennie nyontatványnak. Itt feltünteted a tárgyakat amit tanultál és hogy azzal mit szeretnél kiváltani. Ehhez jó, ha megszerzed mind az ÁOK mind a GYTK tantervét, tantárgyleírással együtt. 75%-os egyezés kell.
Köszönöm szépen!:)
Egyébként Debrecenbe, az első évem
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!