Tapasztalatok csereprogramról? (kérdések lent)
10.es leszek, és jövő nyáron vagy valamikor még középsuliban szeretnék résztvenni egy ilyen cserediákprogram szerűségben. egy egész tanévet nem mernék bevállalni (meg a szüleim sem engednék az tuti). nyári tanfolyamra gondolok, angliában vhol, 1-2 hónap. van B2-es TELC-em, meg egész fogékony vagyok az idegen nyelvekre, szóval szerintem hasznomra válna és nem lenne velem gond.
tudtok ajánlani vmit árral együtt? vagy létezik ingyenes is? ja és aki vett már részt ilyenben az lécci tapasztalatot is írjon (hogy legyen mivel meggyőzni az ősöket xD)
előre is köszi! :)
Szia! Árakról sajnos nem tudok nyilatkozni, mint ahogyan magáról az országról sem. Viszont pár éve (szintén 10.esként) részt vettem egy ilyen programban. Nekünk ingyenes volt, feltéve, ha mi is fogadtunk hozzánk egy diákot. Lengyelországba mentünk, egy hétre. Nagyon jól beszélték az angolt, kedvesek voltak. :) Szerintem mindenképpen vágj bele, életre szóló élmény lesz. Attól, hogy nem anyanyelvi környezetben voltam, nagyon sokat fejlődött a kommunikációs készségem.
Nekünk annyival könnyebb volt, hogy mivel egy hétre mentünk két nyelvi tanár elkísért bennünket. Így napközben közös programok voltak, este pedig szabadon mászkálhattunk. (persze addig, amíg a fogadó család szülei engedtek minket:)
Benne van az is a pakliban, hogy egy ellentétes neműhöz küldenek. Nálunk volt olyan, aki emiatt mondta vissza. Én lány létemre tőlem egy évvel idősebb fiúnál voltam, és semmi negatív élményem nem származik ebből.
Esetleg érdeklődhetsz a város iskoláiban, hátha visznek külsőst is. Így nem olyan hosszú idő (2xa hét, mint ahogyan már említettem), és esetleges baj esetére ott lesznek a tanárok is..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!