Mennyi idő alatt tanulhatok meg zongorázni?
Régen tanultam zongorázni, de sajnos abba hagytam, mert nem tetszett, hogy sokat kell gyakorolnom, míg más gyerekek kint játszhattak. Ekkor 8 éves voltam. Nagyon megbántam mostanra. Kottát olvasni tudok, magyar népdalokat gond nélkül eljátszok. Tehát valamilyen szinten még megy. A nehézségem inkább bal kézzel játszani, és 2 szólam egyszerre, na az már nem megy. Szeretnék komolyabb dalokat is eljátszani. Nem profi szinten persze, de legalább egy ilyen nehézségű kotta menjen gond nélkül: [link]
Anyukám is tud játszani, így ő tudna segíteni, de persze járnék tanárhoz. Értelme van ennek így 19 évesen?
Sok gyakorlás és kitartás. Még a művészek is napi több órát töltenek skálázással.
Néhány gyakorlat,hogy az ujjaid a rutint vissza szerezzék:
Skálázz negyedótát jobbkézzel,oida-vissza,majd ugyan ezt a balkézzel is.
Ha már jól megy,akkor játszd végig a billentyűket úgy,hogy az egész hangok közötti félhangokat is sorban beiktatod .(A fehérek között levő feketéket)
Vagy két kézzel skálázz úgy,hogy a balkezed balról,a jobbkezed jobbról indul végig a billentyűsoron. Ahol "találkoznak" onnan a keresztben elvő kezeddel folytatod. (Remélem,érthető).
Ha már biztos a mozgásod,akkor próbálkozhatsz darabokkal,és akkor van értelme elmenni egy tanárhoz. Ő is a skálázást javasolná először,ezért pedig kár lenne fizetned.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!