Codecool: ott tanulók, végzettek - megéri?
Felkeltette a figyelmemet ez az iskola, viszont vannak kételyeim.
Úgy hallottam, hogy nem nagyon tanítanak meg semmire, hanem neked kell magadra szedni a tudást az általuk biztosított, gyakran külső forrásokból. Olyat is hallottam, hogy ezek az összepakolt linkek sokszor nem is működnek...
Igen, tudom, hogy programozni sok-sok keresgéléssel és olvasással lehet megtanulni, de a kérdésem itt az lenne, hogy ha ezt megtehetem a Codecool tandíjának töredékéért is, (egy jobb OKJ-vel, plusz pár online kurzussal) akkor mégis mi az, amiért ennyi diák fizet több milliót ezért a bootcamp-ért?
Köszönöm előre is a válaszokat!
Azért, mert össze sem hasonlítható egy állami képzéssel..
Én rögtön a villamosmérnök bsc után jöttem ide, mert azt nem éreztem elégnek (amúgy egyetem második évétől kezdve nagy német multinál dolgoztam junior fejlesztőként).
Frontális oktatás kvázi nincs, vagy nagyon ritka, minden tudást neked kell felszedned gyakorlatorientáltan, és nagyon keményen bele kell tolni a munkát, főleg az otthoni, önálló héten, cserébe a tudásod exponenciálisan nő hétről hétre. A források valóban külsőek, de ne gondold, hogy az egyetemen nem a netről értettük meg a dolgokat.. Felesleges lenne átfogalmazni egy-egy jól összeszedett leírást, dokumentációt adott témakörrel kapcsolatban. A feladatok szinte kivétel nélkül mentorok által készültek. Szóval ne hidd azt, hogy pikk-pakk összeollóztak egy 12 hónapos tananyagot netes linkekből, és eladják 2 misiért..
Nekem az online kurzusokkal azt volt a bajom, hogy rákerestem valamire, és hatszázezer találat jött ki, hogy hogyan tanuljam meg,és minden guide mást tartott fontosnak.. Illetve nagyon kicsik voltak azok projektek, amik pl. egy Udemy kurzusban készülnek, belépő szint egy valós szoftver projekthez képest.
OKJ-ra nem jártam, de több ismerősöm igen, illetve én az egyetemmel kapcsolatban tudok nyilatkozni: elméletorientált, tele bullshittel, amire semmi szükség, a tanárok fele igazából letojta az egészet, nekik mindegy, átmész-e a vizsgán, a hangulat szar, szivatás ezerrel. OKJ-n pedig sajnos nem a szakma krémje oktat, az egyik haverom azért hagyta ott, mert a progtanár sem tudta, amit oktatott...
Ha valódi, munkában hasznosítható tudást szeretnél, akkor otthon rengeteget kell vele foglalkozni, és elmenni gyakornoknak. Mert a gyakorlatból tanulsz, nem a magolásból. És erre épülnek ezek a bootcampek.
A CC-nél megtanultam hatékonyan tanulni, interjúzni, rengeteg új kapcsolatom lett, fantasztikusan éreztem magam (az egyetemmel ellentétben), támogató volt a környezet is. 2,5 hónap alatt sikerült elhelyezkednem (ebbe beleszámolva az interjúkig, meg a visszajelzésekig eltelt várakozási időt). Abszolút nem bántam meg, hogy ide jöttem, megért minden fillért.
Egyébként nálunk az eredeti csapat fele lemorzsolódott már az első három hónap alatt, mert nem volt önfegyelmük otthon tanulni, vagy bejárni, lazán vették a sulis heteket, így hát az első "vizsgát" nem sikerült megugraniuk. Ha az első modul alatt kiesel, az 20k-ba kerül és ennyi. Akik átjutottunk a második modulba, végigcsináltuk, és mind elhelyezkedtünk.
Nagyon köszi, hasznos választ kaptam!
Tök jó, hogy te ráadásul egy műszaki képzést is megjártál és úgy döntöttél emellett. Hideget és meleget is lehet hallani a Codecool-ról, de ezzel meggyőztél.
Ha már friss a kérdés, akkor megragadnám az alkalmat, hogy kérdezzek én is erről a suliról.
Pontosan milyen skillek vannak oktatva?
Leírná nekem valaki, hogy milyen nyelveket tanulnak ott a diákok? Továbbá miket kell tanulni pontosan?
Előre is köszönöm!
Szia.
Remélem ez segít :)
Python, JavaScript, Java/C#, SQL
Soft skilleket is fejlesztik: megtanulsz effektíven kommunikálni, prezentálni, megtanulsz tanulni, mert a programozás egy folyamatosan változó, fejlődő terület ami igényli azt, hogy egy életen át fejleszd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!