Van ilyen szakma, és ha igen, akkor mi a hivatalos neve? (lent)
Van olyan szakma, ami betegségekre, egészségmegőrzésre, társadalmi problémákra, természet -és állatvédelemre hívja fel az emberek figyelmét, próbál segíteni nekik ezekben a dolgokban, plakátokat, reklámokat, eseményeket szervez és más egyéb teendőket? Ha esetleg tudtok ilyen szakról, mi a hivatalos neve?
Ha nem fogalmaztam eléggé pontosan, akkor csak szóljatok és megpróbálom jobban körülírni, hogy mire is gondoltam pontosan!
betegségekre, egészségmegőrzésre, társadalmi problémákra
Ilyen pl az egészségtan tanár- de nappalin csak pl biológia tanárival együtt éri meg
Utolsó: Hülye vagy.
Kérdező: betegségekre, egészségmegőrzésre: védőnő
A többit inkább csak vmilyen szervezet aktivistájaként végezheted, de csak önkéntesként szerintem.
Lehet tanulni környezetvédelmi aktivistának is (persze nem ez a neve, de a végén az lesz belőled) ami nagyjából fedi amit te szeretnél, de kb semmit nem érsz el vele azon kívül, hogy aluljárókban osztogathatod majd a szórólapokat és toborzod a támogatókat, szóval...
Ezt nagyon alaposan át kell gondolnod.
Viccen kívül, ezek általában a SZÉPSÉGKIRÁLYNŐK "profiljába" tartoznak.
A "normális" szakmák ettől jobban vannak specializálva egy adott területre.
így keress rá a neten: mentálhigiénés képzés
vagy szociális munkás, vagy pszichológia előképzettség szükséges ilyenfajta specializációhoz
Az utolsó válaszoló vagyok. Először is köszi :D
Másodszor meg, végigolvastam, amit írtál, és eléggé egyértelműnek tűnt, hogy te előbb-utóbb egy állatmenhelyen fogsz kikötni :D
Nekem tetszik, amit kitaláltál. Mégis, én azt tanácsolnám neked: indulj el inkább ezen a mentálhigiénés vonalon, amint látod, az SE-n lehet tanulni ilyesmit. Miért? Az állatmenhelyek, zöld szervezetek valójában mások szennyét takarítják: kidobott állatokkal, illegális, felelőtlen szemetelőkkel, stb. foglalkoznak, miközben tűzzel-vassal próbálják megreformálni az emberek szemléletének azt a szegmensét, ami az "élni és élve hagyni pusztán azért, mert egy bolygóra kerültünk" elvének befogadására való. Magyarországon szinte eredménytelenül. Ugyanakkor, ha te egyből arra képezed ki magad, hogy hogyan hass emberekre a saját érdekük által megfogva őket, akkor sokkal eredményesebb tevékenységet folytathatsz. A jó egészségükért, jó közérzetükért történő erőfeszítéseken keresztül jobban meg tudod őket győzni a kollektív felelősségről és a zöld gondolkodásról. Azt gondolom, legalább is... Ja, és keresgélj, hátha el tudsz menni egy ilyen profilú szervezethez önkéntesnek, hogy gyakorlatban is kipróbálhasd magad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!