Klasszikus zenész OKJ?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Gimnazista vagyok, most egy helyi zeneiskolába járok. Az egyik barátnőm ajánlására elgondolkoztam azon, hogy egyetem mellett elvégzem a klasszikus zenei OKJ képzést. Komoly darabokat tanultam eddig az elmúlt időszakban (konzis szintűeket), zenekari tapasztalatom van profi, felnőtt zenészekkel (is). Lenne pár kérdésem azokhoz, akik elvégezték ezt az OKJ-t,mivel nem sok információt találtam róla:

1. Érdemes-e elvégezni ezt a képzést,hogyan zajlik a tanítás? Természetesen elsősorban magamért csinálom, hogy képzettebb legyek, de mondjuk ha megcsináltam, tudnék-e vele áthallgatni az adott egyetem (ahova járni fogok majd) zeneművészeti szakára?

2. Mennyire kell felkészülni egy ilyen felvételire, olyan, mintha konzis felvételit csinálnék? Mennyi elméletet kell tudni? Gondolkodtam rajta, hogy ha valóban megpróbálom a jelentkezést, az utolsó két évemben elkezdek rá készülni (szolfézs, zongora stb). Milyen komolyságú dolgokat kérdeznek?

3. Mennyibe kerül a képzés? Biztosan iskolafüggő, de egy körülbelüli ár érdekelne.

4. Mit gondoltok, meg fog szűnni előreláthatólag, mire jelentekezek? Azt is hallottam, elég sok esély van erre. Mivel ez egy hosszútávú történet, szeretnék dolgozni, és gyűjteni erre, mert nagy álmom, hogy a normál "szakmám" mellett lehessek zenész is. Tudom, erre sok lehetőségem van papír nélkül is, és nagy áldozatokkal jár, de úgy érzem ezért a régi álomért megéri kockáztatni.

Kérlek írjátok meg a tapasztalataitokat! Előre is köszönöm!!!

16/L

2019. jan. 30. 18:14
 1/2 anonim válasza:

[link]

Szia, itt elég sok mindent leirnak róla, de ha felveszed velük a kapcsolatot még többet megtudhatsz, ha egyáltalán inditják ezt a kurzust, remélem segített valammit ;)

2019. febr. 2. 09:36
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi, már elolvastam ezt a tájékoztatót:)
2019. febr. 2. 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!