Tervezem, hogy elvégzek egy 2 éves Pénzügyi és számviteli ügyintéző tanfolyamot, szerintetek van értelme? Van benne jövő, lehet rá építeni, akár külföldi szinten is, ha éppen később úgy döntenék, hogy kint folytatom az életem?
Az ügyintéző tanfolyammal találsz munkát, de nehéz vele karrierben fejlődni. Egy BSc-vel sokkal jobban jársz.
2018. nov. 30. 20:58
2/8 A kérdező kommentje:
Egyetemi mesterdiplomás vagyok, csak éppen természettudományi területen. Azért szeretném magam bebiztosítani, mert ezzel eddig nem sikerült munkát találnom.
2018. nov. 30. 21:23
3/8 anonim válasza:
Természettudományon belül mit végeztél? Ha matek/fizika szakot, gazdasági területen mehetnél biztosítási és pénzügyi matematika mesterre is, azzal garantáltan el tudnál helyezkedni. Fizikával műszaki irányba is el lehet indulni, kémiával is pl. vegyészmérnök szakra, ezek bármelyike szerintem sokkal jobb lehetőségeket biztosít, mint egy ügyintézői tanfolyam. Azzal kb. elvesztegetnéd a tudásod.
2018. dec. 1. 03:47
4/8 Vodafonelive válasza:
Gondolom a kérdező földrajz vagy testnevelést végezhetett.
Egy biztos, ha MSc-d van és a bolognai rendszerben tanultál akkor csak el tudnál fogadtatni tantárgyakat egy új BSc vagy MSc gazdasági képzésben.
2018. dec. 1. 05:18
5/8 A kérdező kommentje:
Fizikus mestert végeztem.
2018. dec. 2. 06:49
6/8 Vodafonelive válasza:
Nemár, hogy nem lehet vele munkát találni. De ha tényleg ez az igazság akkor eléggé szomorú. Esetleg egy mérnöki páros mellé? Villamosmérnök még könnyen is menne szerintem vagy a gépészmérnöki.
2018. dec. 2. 21:47
7/8 anonim válasza:
Azt nem hiszem el, hogy fizikus mesterrel nem tudsz elhelyezkedni... Vagy valamit nagyon rosszul csinálsz.
2018. dec. 3. 14:52
8/8 anonim válasza:
Az az egy biztos, hogy még az unokáink unokáinak unokái korában is lesz pénz, tehát igen, van jövője a szakmának.
De hogy egy fizikus mesterdiplomával nem tudsz elhelyezkedni... Vagy nem akarod eléggé vagy valami gondok vannak veled, ami miatt nem vesznek fel sehova. Azzal ugye tisztában vagy, hogy ha munkát szeretnél, akkor neked kell kuncsorognod? Akár azt is meglépheted, hogy bemész egy neked tetsző céghez, legfeljebb megmondják, hogy most nincs szabad állás, de a munka világában "pofátlannak" kell lenni, ha az ember jó állást akar találni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!