Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mi a külömbség a gyakorló...

Mi a külömbség a gyakorló ápoló képzés és az ápoló képzés között? Mit csinál a gyakorló ápoló?

Figyelt kérdés

2018. szept. 5. 10:06
 1/4 anonim ***** válasza:
95%

Gyakorló ápoló az érettségi után lehetsz, 2 éves maga a képzés.

Majd ha ez megvan, akkor +1 éves képzés és ápoló lehetsz.

A különbség a kompetenciában van.

Magyarul ez azt jelenti, hogy:

A gyakorló ápoló nem lehetsz egyedül műszakban, nem éjszakázhatsz egyedül, nem adhat vénába injekciót, nem adhatsz gyógyszeres infúziót, stb.

Persze ez a valóságban teljesen máshogy csapódik le. Ugyanúgy csinálnod kell a munkát, csak mindig áll mögötted valaki.

Jah és akkor a hátrányok: Ugyanaz a munka kevesebb pénzért.

Emellett jobb osztályokra előbb veszik fel az ápolókat és neked meg maradnak az olyan osztályok, mint a krónikus... (magyarul: halál, büdös, fekália, pelenkázás, fürdetés, halál, halál, halál, tipikus gánya munka...

Nagyon tisztelem azokat, akik képesek csinálni. Kell hozzá a lelkierő, megértés, kitartás,stb.

2018. szept. 5. 10:26
 2/4 anonim válasza:
52%

Gratula az észkombájnnak, aki lepontozta az elsőt, miközben tényleg így van.

#1 +1

2018. szept. 5. 11:06
 3/4 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a választ, személy szerint én zöld kezet adok mindig ha valaki válaszol :)

Értem... Magyarul ha jobb helyet szeretnék akkkor tegyem még majd le mellé az ápolót is? Jobb lesz úgy. Még most gondolkodom, hogy hová kellene menni, és ezen filóztam, hogy meg kéne próbáljam. Köszönöm, hogy elmagyaráztad, így már értem :)

2018. szept. 5. 16:20
 4/4 A kérdező kommentje:
Még egy kérdés: gyakorló álóval el lehet menni pl háziorvos mellé aszisztensnek? Vagy kartonozóba? Tehát nem feltétlenül kórházba?
2018. szept. 5. 16:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!