Tanárként természetes, hogy aggódom, hogy a tanulóim a vizsgán jól szerepeljenek?
Gimis tanár vagy?
Egyébként valamilyen szinten természetes. Én azt élném meg rosszul, ha az egyébként szorgalmas diák, akin látom, hogy nagyon készül, tanul, mindezek ellenére rosszul szerepel. A lustákkal nem tudsz mit tenni .
Szia!
Szerintem az a jó, ha egy bizonyos, normál szinten "aggódsz" a tanulókért. Igen, még felnőttoktatásban is.
Abban az állami iskolában, ahol tanítottam egy ideig, az akkori igazgató mindig azt mondta, hogy: a tanuló teljesítménye a tanárt is nagyban minősíti. Volt rá példa, hogy az általam tanított csoportban meg kellett buktatnom 2 gyereket a 18-ból. Ugyanakkor 5 jeles tanuló is volt ugyanabban a csoportomban. A többi a két szélsőség között szóródva.
De az igazgató a 2 megbuktatott diákból indult ki és azt mondta, hogy az az én hibám, és azzal nagyban rontottam az iskola átlagát. Szálljak magamba, mert....és ekkor ismét elhangzott a szokásos sablonszövege: "a tanuló teljesítménye a tanárt is nagyban minősíti. Ha a tanuló rosszul szerepel, az azt jelenti, a tanár nem tanította meg."
Na, én ettől nem akartam kikészülni, így váltottam.
Persze, amikor közöltem vele, hogy elmegyek, érdekes módon más lett a hangneme és hogy valójában félreértettem őt.
Teljesen természetes!
10 évig készítettem fel vizsgákra OKJ-s csoportokat, talán én is jobban stresszeltem az írásbeli előtt, mint ők... azon persze kiakadtam én is, amikor olyat nem tudtak, amit tanultunk...:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!