A nemzetbiztonsági képzéshez csak pontszám, költségtérítés és persze jelentkezés szükséges?
úgy értem át kell-e esni mindenféle procedúrán mint átvilágítás stb? illetve kell e azokat a fizikai
egészségügyi stb. teszteket kitölteni/megcsinálni mint ha tisztnek készülnék? államilag nem tervezik támogatni? mert az a 150000 ft félévente nem kevés pénz, ha elvégzem az egyetemet, biztos állás vár e rám a nemzetbiztonságnál, illetve mennyire értékes diploma ez, el tudok e helyezkedni vele magánszférában? tehát van e rá kereslet, illetve a képzés színvonaláról ha tudni írni valaki azt megköszönném :)
No, megnéztem közben a ZMNE honlapját, való igaz:
Örömmel értesítjük a hozzánk jelentkezni kívánó fiatalokat, hogy két új polgári szak indul a Zrínyin a 2010–2011-es tanévben.
Az egyik a Nemzetbiztonsági alapszak, ahol nemzetbiztonsági szakértőket képeznek.
A képzési idő 6 félév. A hallgatók itt biztonságpolitikát, politikaelméletet, vezetés- és szervezéselméletet, informatikát, jogtudományt, pszichológiát, filozófiát, haditechnikai ismereteket, rendvédelmi és honvédelmi ismereteket, hadtörténelmet, hadtudományi ismereteket tanulhatnak. A szakképzettség birtokában a végzett hallgatók akár köztisztviselőként, akár közalkalmazottként, akár egyéb munkavállalóként kezdhetik meg pályájukat az állami szerveknél, illetve a magánbiztonság területén.
Ennyi van róla. Mindenesetre korábban kizárólag azokat vették fel erre, akiket mondtam korábban. Hogy van KÖTŐJEL e kereslet rá, azt olyan tudná megmondani, aki nem beszélhet róla :D Meg azt is, hogy biztos állás vár KÖTŐJEL e rád. Vagy a franc tudja :)
Különben itt a link:
Lehet, hogy elvégzed és lehet, hogy fel is vesznek valami irodai munkára.
De hogy komoly és fontos munkát kapj, az sajnos már (v. még?) gójoknak esélytelen.
Szerintem ez az egyik olyan kérdés, amire a legtöbb haszontalan válasz érkezett.
Nem kell semmi csak jelentkezni.
Üdv: egy ZMNE hallgató.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!