Mennyit érek az OKJ-s képzéssel, ha van egy gimnáziumi
érettségim és két nyelvvizsgám (angol, német)?
11/20 anonim válasza:
Diploma nélkül nem lehet... ekkora hülyeséget...
Én 3 okj-t végeztem, most egy nagyon menő vállalkozásom van. Csak érteni kell ahhoz, amit csinálsz, tanultál... Ennyi a titka. Ja és 1 alapfokú német írásbelim van, de kb már köszönni sem tudnék.
27/L
2018. ápr. 26. 14:59
Kérdező: Ha olyan az állás, hogy kell hozzá idegennyelv tudás, akkor le fognak tesztelni. A papír mint mondtam csak arra jó, hogy behívjanak állásinterjúra. Képzeld el milyen az, amikor 100-an jelentkeznek valahova, aztán kiderül, hogy 80 egyáltalán nem is tud angolul, csak jelentkezett, "hátha" felveszik. Ha minden emberre szánnak 5 percet, akkor ez azt jelenti, hogy 7 órát teljesen feleslegesen erőlködtek, mert az illető nem is tudná betölteni az állást. Erre jó a papír, hogy azt a 20 embert így ki tudják szűrni és meg is vannak az interjúztatással másfél óra alatt, de semmi másra.
2018. ápr. 26. 16:20
13/20 A kérdező kommentje:
14/20 Nu, págágyí válasza:
Az OKJ képzés többet ér mint a diploma! Láttam már diplomás embert takarítani gyorsétterembe dolgozni! Ma már minden 2 ember diplomás, Szakemberek meg hiányoznak.A jó szakembert megfizetik!
2018. ápr. 28. 06:27
15/20 Röcsögei Péter válasza:
Attól függ, mit akarsz elérni. Vezetői beosztásba nem biztos, hogy tesznek egy munkahelyen, és ezt ne is vedd leminősítésnek. Profi vagy egy szűkebb területben, amit tanultál, tanulni fogsz, és van 100 diplomás kollégád, aki vezető akar lenni, de csak ugatja azt a témát, ami neked a kisujjadban van. Ők rajtad fognak élősködni, és a te ötleteid mellett az ő nevük lesz, és sorban mindegyik a te hátadon fog felmászni. Évente új főnököd lesz, aki mind a te tudásod miatt kap majd előléptetést. Ők aratják le a babérokat a projected sikere után. Viszont mindig szükségük lesz rád, mert minél többet hozol a konyhára, annál szabadabban vehetik fel vezetői posztra a csókosaikat, akik semmihez sem értenek. Emiatt meg is fognak fizetni szépen, de közel sem annyit kapsz, mint amit ők keresnek.
2018. ápr. 28. 06:52
Ez nettó baromság, hogy akinek diplomája van az vezető akar lenni. Az OKJ és a diploma között két nagy különbség van: A diplomával egy teljes területet fedsz le, míg OKJ-val csak egyetlen szakmát a területen belül. Magyarul az OKJ-val nem igazán tudsz szakmát váltani, max. ha a tapasztalatod miatt feljebb jutsz a cégen belül. Diplomával pedig mondhatod azt, hogy neked eleged van abból, amit csinálsz, szeretnél valami más pozíciót.
2018. ápr. 28. 11:53
2018. ápr. 29. 13:46
18/20 A kérdező kommentje:
Még van egy évem a középsuliban, utánna szeretnék valamit kezdeni magammal.. de az anyage helyzetem miatt nem tudnék egyetemre járni... az Okj meg hamarabb meg van.. és mehetek is dolgozni
Mindenhol tudast keresnek, nem papirokat. Erdemes szetnezni a vilag leggazdagabb emberei kozott, hogy mennyinek van diplomaja :D. Na persze ok nem atlagos tudasu emberek. De Okj is eleg lehet, bar az allamilag tamogatott okj-k semmit nem ernek. Keress olyan ceget, ahol ugy tanitanak programozasra, hogy utana allast is ajanlanak. Ezek dragak, de legalabb ernek valamit.
Nekem amugy van diplomam, de onmagaban a diploma csak egy papir, nagyon sok hulye, munkanelkuli diplomas van, es nagyon sok diploma nelkuli sikeres ember :).
2018. máj. 1. 12:02
Persze, akkor menj valami
okj-ra
2018. máj. 1. 19:16
Kapcsolódó kérdések: