Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Iskolai gyakorlat pótlása,...

Iskolai gyakorlat pótlása, hiányzások? (Bővebben lent )

Figyelt kérdés
Sziasztok arra vonatkozóan lenne egy kérdésem hogy a suliban ahova járok szakmai gyakorlatora kell járjunk és az erre vonatkozó pótlásokat/hiányzásokat 2017.08.31ig kellett pótoljuk (tanulószerződés tartalmazza). Én júniusban leadtam a gyakorlati naplómat majd a gyakorlati központ és az iskola is azt kommunikálta hogy minden rendben szeptembertől kezdhetem a következő évet. Majd tegnap szeptember 5-én a pótlásra kijelölt időszak letelte után kijelentette a gyakorlati központ a sulit és engem is ledöbbentve hogy hiányzásom van és mivel nem pótoltam ezért évet kell ismételjek. (Egészen a tegnapi napig azt kommunikáltál hogy minden rendben van). Ezzel kapcsolatban kérném esetleg jogban is jártasak válaszat. Ma beszélek ügyvéddel de tegnap óta gyomoridegem van az ügy miatt..

2017. szept. 6. 08:44
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:
Ha értesítenek és ennek ellenére nem pótlom akkor azt mondom oké de ezt így nem érzem valami sportszerűnek. Ha szólnak pótoltam volna. (Már ha van egyáltalán mert szerintem nincs.) Év közben is volt hogy elhagytak jelenléti ívet meg hasonlók
2017. szept. 6. 09:18
 22/30 anonim ***** válasza:
Vlami tévedés lehet
2017. szept. 6. 09:21
 23/30 anonim ***** válasza:

Ezt nem lehet megcsinálni

(ha tényleg nem volt betegség miatt hiányzás)

2017. szept. 6. 09:22
 24/30 A kérdező kommentje:
Voltam év közben beteg de igazolva lett mind. Szétbasz az ideg miatta :D
2017. szept. 6. 09:23
 25/30 anonim ***** válasza:
Az is érdekes hogy 10 óra igazolatlan után értesítik a szülőt.Elméletileg... Ne ijedj meg nem úgy van ez ,nekik be kell bizonyítani amit állítanak. Neked pedig jogod van védekezni. Nem fogsz rögtön ismételni.
2017. szept. 6. 09:24
 26/30 A kérdező kommentje:
Na beszéltem egy jogásszal azt mondta hogy mivel augusztusz 31én lezárult az év és addig nem érkezett a mulasztásomról értesítés ezért nem kötelezhetnek arra hoogy évet ismételjek. Gyakorlatilag ha 100%-ot hiányoztam se kötelezhetnek abban az esetben ha nem értesítenek valamilyen formában a határidő letelte előtt x nappal.
2017. szept. 6. 09:37
 27/30 anonim ***** válasza:

Vlmi olyan van a jogszabályban, h a hiányzások száma

nem haladhatja meg a húsz százalékot - de ha most abba

az igazolt hiányzás is beleszámít?

2017. szept. 6. 09:39
 28/30 anonim ***** válasza:
Ezt ügyvéd nélkül nem lehet megoldani?
2017. szept. 6. 09:43
 29/30 anonim ***** válasza:
Na mondtam én h nem eszik olyan forrón a kását ... azért ez gáz ,hogy mit meg nem engednek maguknak .Utólag bejelenteni ilyet , na akkor már nem b..sz szét az ideg :D ez már valami .
2017. szept. 6. 09:55
 30/30 A kérdező kommentje:
Az igazolt és igazolatlan (ami tudtommal nincs tegnapig szerintük se volt) se haladja meg a 20%-ot. Amúgy a kettő együtt számít
2017. szept. 6. 09:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!