Munkanélkülin keresztül ah tanfolyamra járnék, akkor fizetnék bejárási költséget és betegkártyámat is?
Mindent fizetnek, az utazásra 90% os kedvezményt adnak legalább is nekem az járt, az azt jelenti hogy a lakóhelyed és a képzés helye között utazhatsz azzal a kedvezménnyel, illetve ha egyéb más ezzel kapcsolatos más helyre kell menned például gyakorlat vagy valami ügyintézés akkor arra is úgy szoktak pénzt adni hogy te megelőlegezed magadnak az utazási költség árát és a kapott busz vagy vonatjegy alapján a munkaügyibe kifizetik az árát utólag.
Nálam volt olyan hogy tanfolyam megkezdése előtt felvételire kellett mennem, illetve orvosi vizsgálatra, meg még valami ügyintézésem volt ezzel kapcsolatba ahova ők küldtek. Mondták hogy 90% os papírt csak akkor adnak ha már biztosan felvettek a képzésre így addig az összes utazási jegyemet meg kellett őriznem és nálam mondták hogy ha bemegyek aláírni a papírokat és megkapom az utazási kedvezményt igazoló lapomat akkor vigyem a jegyeket össze számolják és kifizetik egy összegbe. A TB-det is fizetni fogják attól a hónaptól kezdve amint elkezdted a tanfolyamot, de ha annyira bizonytalan vagy akkor tőlük kérdezz meg mindent, válaszolni fognak, meg egyébként úgy is fognak adni tájékoztatást mindenről. Igaz én 2012 ben vettem részt ilyen képzésen, nem tudom hogy azóta mi változott mert én havi 36 ezret is kaptam még külön.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!