Rendészeti asszisztens képzés? Bővebben.
Figyelt kérdés
Idén érettségizek, és szeptembertől erre a képzésre szeretnék járni. Csak az után érdeklődnék, hogy az itt olvasgatók közt van olyan, aki szintén ilyenre jönne?? :)2010. máj. 8. 12:51
11/15 anonim válasza:
Szia. Én ebben az iskolában tanulok.2010-ben mi voltunk az első évfolyam az egész országban. 80%-ban az RTF tanárai tanítanak, maradék 20%-ban meg ügyvédek. A tananyagról annyit, hogy a tanárok az RTF tananyagának a tömörebb változatát adják le. Egyszóval. ugyan azt tanulod amit az RTF-en. Ennek a szakmának még nem nagyon látni a jövőjét, mert nagyon új. De sok ismerősöm, aki a rendőrségen dolgozik nagyon nagy jövőt látnak benne, ha egyszer beindul. Én egyáltalán nem tartom hülyeségnek, hogy bárki is ide jelentkezzen, mert itt plusz pontot kapsz ha tovább akarnál tanulni, ha meg nem akarsz tovább tanulni, akkor is a jövőd a rendőrségen köt ki vagy az önkormányzatoknál. Mert jelenleg ezeken a helyeken lehet vele elhelyezkedni. De látom vannak olyan emberek akik első hallásra elítélik ezt a szakmát, hát szerintem nem kéne. Pluszban még kiegészíteném, hogy ide azok jelentkeztek 99%-ban akiket nem vettek fel valamilyen ok miatt az RTF-re vagy Adyligetre. Ha egyéb kérdésed van akkor irj.
12/15 anonim válasza:
30 vagy 40 plusz pont jár az RTF-en sikeres vizsgatétel után. De ez még változhat mire ti végeztek.
13/15 A kérdező kommentje:
Kevesebb mint 30, nem tudom pontosan mennyi. Most éppen a gyakorlatomat töltöm egy vidéki rendőrkapitányságon. Nem igazán tudnak velünk mit kezdeni egyelőre, mindenkinek újdonság volt. És ebből kifolyólag akkor nem is értem, hogy ki találta ki, hogy szükség van ránk, mivel egy normál közalkalmazott is el tudja végezni azokat a feladatokat, ami elvileg a mi feladatkörünk lenne. Egy kapaszkodónak mindenképp jó, akinek van felesleges 2 éve és x pénze, hogy "megvásárolja" a plusz pontot. Persze ez nem elé, tanulni is kell rendesen, de na.. Aki pedig ebben szándékozik elhelyezkedni, annak nem tudok semmi biztatót mondani. Az én átmeneti "főnököm" annyit mondott, hogy ha elvégzem a szakot, akkor visszatérhetünk a kérdésre.
2011. jún. 21. 19:00
14/15 A kérdező kommentje:
*elég
2011. jún. 21. 19:01
15/15 anonim válasza:
Rendészeti asszisztens képzés? Szerintem ezen a szakon szakképzett közalkalmazottakat nevelnek ki, csak több lesz a fizetésetek (ha jól sejtem, akkor ti C-D fizetőosztályba fogtok tartozni). Egyébként szerintem kezdésnek nem rossz... Szerintem úgy érdemes, hogy miután ezt elvégezted, akkor jelentkezz vmlyik ÁJK-ra, és a tanulmányaid mellett meg tudsz dolgozni valamelyik rk-n vagy önkormányzaton. Utána meg átképzés az RTF-n, és van egy zsíros állásod a rendőrségnél/pénzügyőrségnél/tűzoltóságnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!