Mi az átverés ebben a fejlesztői tanfolyamban?
Ráakadtam erre az oldalra, ahol 4 hónapos képzést, majd utána biztos munkahelyet ígérnek. Ha jól értelmezem teljesen ingyen. Nekem ez egy kicsit kamunak tűnik, vagy csak nem olvastam el az apró betűs részt? Erről lenne szó:
Igen jól látod gyanús ! Megnéztema rólunk részt ezek fel vannak sorolva...
Mire NEM lesz szükségem a képzés alatt?
Saját laptopra, mert adunk egyet arra az időszakra, amíg nálunk tanulsz.
Saját edzőre, mert nálunk jógázhatsz is!
Nyugodtan hagyd otthon a kotyogóst is, mert díjmentesen ihatsz rendes kávét, teát, ásványvizet, sőt, ha uzsonnáznál, van pogácsa.
A csocsóasztalt sem érdemes becipelned, ugyanis az Xbox mellett csocsózhatsz is a szünetekben.
Mondanunk sem kell, hogy abszolút bringabarátok vagyunk.
De ha autóval jönnél, ingyenes parkolási lehetőséget is biztosítunk.
Már a parkolás HOPPÁS dolog ! Ingyen parkolás pesten meg kv ,pogácsa ,xbox stb...Mindenről írnak csak pont az árat nem látom ugyanúgy ahogyan te sem !
Igen, ez furcsa volt nekem is, egyetlen dolgot találtam az áráról, idézem:
"Választhatok más megoldást is?
Persze, választhatod az önköltséges megoldást is, ebben az esetben a képzés díja:
1, 200,000 Ft + Áfa
Önköltségesként van lehetőségem részletfizetésre?
Igen, három részletben tudod ezt megtenni: 600,000 Ft + 300,000 Ft + 300,000 Ft (+Áfa)"
Ez eddig oké, de erre azt írja, hogy más megoldás, tehát ebből arra következtetek, hogy nem minden esetben önköltséges.
Amit én kihámoztam:
1. Abban az esetben nem önköltséges, ha vállalod, hogy a képzés után egy vagy két évig nekik / az általuk kiközvetített helyen dolgozol.
2. Azon a környéken alapból ingyenes a parkolás (mint ahogy a kerékpárút-hálózat is kiépített), de szép próbálkozás:)
3. Mennyi kávé és pogácsa jön ki 1.200.000-ből? :))
Szerintem a sport- és szabadidős lehetőség arra utal hogy kb. éjjel-nappal ott kell majd lenni, hiába "hivatalosan" csak meghatározott időben van az oktatás. Utána meg "eladod magad" az ismeretlenbe 1 vagy 2 évre, amiben persze megvan a kockázat, miután megállapodás előtt még semmit sem tudsz róluk. Ha történetesen nem akarod "ledolgozni" a vállalt időt, gondolom, behajtják rajtad az 1,2M-t,kb. azon az elven, mint az államilag támogatott egyetemi képzéseknél.
Szerintem az a csapda, hogy ez a netto 220 és 180 ezer forint a budapesti viszonylatban alacsonynak számít egy kezdő fejlesztőnek. És a cég nem fog sokkal többet fizetni neked a minimumnál, mert tudja, hogy nem kell többet fizetnie azért, hogy maradj.
De ettől függetlenül látok benne fantáziát, de alaposan meg kell nézni, milyen képzési szerződést akarnak veled aláíratni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!