Politikus szeretnék lenni! Még gimnazista vagyok, és ez a pálya érdekel. Tudnátok segíteni?
A politikusi pályához gerinctelenség, vastag bőr kell. Ha az országért akarsz tenni, nem fogsz pozícióhoz jutni, mert azok, akik az anyjujat is eladják az előmenetelért letaposnak.
Ha az országért akarsz tenni, tanulj egy jó szakmát (itt most a "mérnöki szakmákat" is beleveszem) és csináld becsületesen. A jó szakember sokkal jobban kell, mint a politikus
Az első válaszolóval ne foglalkozz, nem normális. Valóban vannak korrupt és rosszakaró politikusok akik mindig is keresztbe fognak tenni neked, de te ne foglalkozz velük. Ha van elég kitartásod, bírod a kritikát és emellett még nagyon jól is tanulsz, akkor hidd el, a rátermettséged és képességeid révén nagyon jó posztokat is megszerezhetsz, ami után a hazáért tehetsz. Én javaslom neked, hogy olyan diplomát szerezz, amilyen téged érdekel, ugyanis bármilyen végzettséggel lehetsz politikus, nem feltétel a jog. Viszont javaslom, hogy olyan szakra jelentkezz, amelyikkel később foglalkozni szeretnél, tehát például hogyha egészségpolitikus akarsz lenni, akkor orvos legyél, de ha oktatás - vagy ifjúságpolitikus, akkor inkább tanárnak menj.
Még egy dolog: elvileg én is nagyon érzékeny voltam, aztán 14 éves koromban elkezdett vonzani a közösségért való tenni akarás, a közélet. Erről privátban mesélnék neked, ha gondolod és adnék még jó pár tanácsot is.
Szép napot neked!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!