Érdekelne: ügyfélszolgálati ügyintéző(ez a leginkább!)vagy logisztikai ügyintéző. Melyikkel könnyebb elhelyezkedni és melyik fizet jobban? Tudnátok hasonló szakmákat írni?
Kérdező, látom te már eldöntötted hogy ezt fogod elvégezni, hiába is mondjuk, hogy nem fogsz tudni elhelyezkedni vele. Felesleges volt kiírnod ezt a kérdést, hisz nem veszed figyelembe az észérveket. Végezd el akkor amit kinéztél, majd ha nem fogsz tudni elhelyezkedni akkor majd utána elvégzel egy olyat is, ami piacképes. Azért sok sikert kívánok, hátha te leszel az ezerből egy, akinek ilyen végzettséggel összejön a munka. Akikkel én végeztem az okj-t és a mellettünk lévő, hasonló témájú tanfolyamon résztvevők közül, tehát kb 80 fő, kettő tudott elhelyezkedni többé-kevésbé a papírjának megfelelően.
2016. máj. 10. 21:53
12/14 A kérdező kommentje:
Nem arról van szó hogy már eldöntöttem, csak azért nem leszek villamosmérnök/hegesztő/programozó mert az piacképes. Egyáltalán nem vonz, nem is én vagyok, de még ha kínlódva el is végezném, nem tudnám maximálisan csinálni, mivel NEM az én világom!
2016. máj. 11. 18:14
13/14 anonim válasza:
rendben, de kérlek áruld el nekem, mennyivel jobb az, ha elvégzed azt ami tetszik, de sose fogsz vele munkát kapni, mint az, ha elvégzel valamit, ami kissé távol áll tőled, viszont stabil munkád lesz? Ami még eszembe jutott, az az ápoló, dajka, gyógyszertári asszisztens nem érdekelne esetleg? Ezekkel lenne esélyed elhelyezkedni is.
2016. máj. 11. 18:17
14/14 anonim válasza:
Nem tudok pontos adatokat mondani, főleg úgy, hogy nem is tudom, hogy melyik városról beszélünk. Egy barátom felvételizett talán a BGF-re valami OKJ-s szakra. Úgy tudom, hogy a képzés 4 félév. Ebből 3 félév az elméleti oktatás 1 félév gyakorlat. Ha befejezte, akkor, ha érdekli, és már ki tudja fizetni, mehet tovább (gondolom, hogy valamennyi munka mellett) az egyetemre, ahol beszámítják az első három félévet, tehát elméletileg lesz 9 államilag támogatott féléve megcsinálni 3-t. Az elég jól hozható munka mellett (bár félévenként kell 15 kredit a 30-ból, szóval inkább 6).
Esetleg a környéketeken nincs valami hasonló OKJ, ami tetszene? Jó lenne utánanézni.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!