Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Megéri informatikus, szoftverf...

István456 kérdése:

Megéri informatikus, szoftverfejlesztő lenni?

Figyelt kérdés

Sziasztok.

Ismerősom infirmatikus szeretne penni.

Megkért, hogy nézzek kicsit utána, hogy hol van esetleg ilyen képzés, mert egyetemről csak olyat talaltam, ahol informatikus végzettség kell liciből.

Ő viszon nyelv szakon végez.

Tudnátok esetleg olyan továbbképzéseket...akár egyetemet kuldeni magyarországon, ahol elég az érettségi?

Illetve 1 informatikus(szoftverfejlesztő) válaszára is kiváncsi lennék, megéri e az lenni?

2016. febr. 1. 07:25
 1/2 anonim ***** válasza:

Minden egyetemre elég az érettségi, ha a megfelelő tárgyakból van: matematika - ebből biztos van neki - és fizika vagy informatika.

Alábbi egyetemek indítanak ilyen képzést (programtervező informatikus): Eötvös Loránd Tudományegyetem, Debreceni Egyetem,

Eszterházy Károly Főiskola,

Miskolci Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Pannon Egyetem,

Pécsi Tudományegyetem,

Szegedi Tudományegyetem. Én véleményem szerint vagy az ELTE-re menjen vagy Szegedre, ez a kettő legerősebb.

És igen, ha valaki elhivatott, hajlandó folyamatosan tanulni, akkor nagyon megéri ez a pálya.

2016. febr. 1. 08:58
 2/2 anonim ***** válasza:

Nagyon tárgy terület az informatika. Szoftverfejlesztés önmagában is nagyon szerteágazó. A választott terület alapján változik az ott elvárt és szükséges tudás terület.

Például számítógépes játékokat fejlesztő programozó nem ugyanazt tudja, mint vállalatirányítási rendszerek statisztikai vagy pénzügyi felületeit programozó. Tehát érdemes hamar eldönteni, hogy melyik terület érdekli és az alapján választani alapszakot (három informatikai szak van jelenleg).

A munkapiacon nagyon nagy az igény jó informatikai szakemberre (összes területen). Nagyon nagy hiány van ilyen emberekből. Persze egy egyetem után nem lesz még megfelelő a tudása, ezért érdemes már iskola mellett elkezdeni dolgozni.

Maga az egyetem viszont nehéz lesz neki. A gond, hogy nem tanult elég matematikát és informatikát. Szerintem jó ötlet egyetem előtt elmenni egy hasonló területen lévő OKJ-ra, ott megkapja a szükséges alapokat programozásból. Matekra sem ár rákészülni, vannak erre felkészítő tanfolyamok. Egyetem során (első évben) meg folyamatos matek gyakorlás ajánlott.

2016. febr. 3. 11:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!