Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Kivitelezhető egyszerre egy...

Kivitelezhető egyszerre egy felsőoktatási szakképzés és egy okj elvégzése?

Figyelt kérdés

Egy évről lenne szó,mindkettő nappalin.

Megoldható szerintetek?

2016. jan. 20. 16:59
 1/8 anonim ***** válasza:
Attól függ, milyen képzésekről van szó pontosan. Nekem egy barátnőm OKJ-s gyógyped asszisztens képzésen többet volt bent a suliban, mint egy középiskolás, reggel 8-tól általában 17-18-ig. Sokkal kötöttebb, mint a felsőoktatási képzések.
2016. jan. 20. 17:02
 2/8 anonim ***** válasza:

Nappalin, mindkettő nem megoldható.

OKJ és az FSZ is kötött. Szóval hétfő-péntekig suli.

A hiányzásokat írják.

Így alapból azért sem lehetne, mert nem tudsz két helyen megjelenni.

2016. jan. 20. 17:03
 3/8 A kérdező kommentje:

Idegenvezető okj-t kezdtem szeptemberben és én is fel8tól 3ig bent vagyok általában (sokszor feleslegesen)

Turizmus-vendéglátás fsz-re szeretnék jelentkezni,mert az alapszakhoz csak akkor lenne meg a pontom ha elvégezném ezt az okj-t de én nem szeretnék ennyit várni,hanem elkezdeném az fszt. Ha pedig lehetséges,akkor a pluszpont miatt elvégezném már azt a maradék egy évet az okj-ből is hogy meglegyen a bizonyítvány.

2016. jan. 20. 17:05
 4/8 A kérdező kommentje:

Ti melyiket választanátok?

Elég gagyi az okj, rossz környezetben,rossz emberek között.

Ha abbahagyom később be tudom fejezni valamikor esetleg?

Egy fsz mennyivel nehezebb?

(annyi kérdésem van,csak nem tudom ezeket hol feltenni..Persze bújom a felvis oldalakat is.)

2016. jan. 20. 17:07
 5/8 anonim ***** válasza:

OKJ-t lehet folytatni, ha megvan min. 1 éved.

FSZ meg mondjuk úgy, hogy igen sokkal nehezebb. :)

Sok órád az egyetemistákkal van.

2016. jan. 20. 17:13
 6/8 Ésik Árpád ***** válasza:
VIGYÁZZ! FOSZK és OKJ képzések alapképzésre történő jelentkezéskor csak akkor jelentenek többletpontot, ha az érettségi eredményeidből a minimum ( idén 280) pont megvan. Tehát hiába szerzel oklevelet felsőoktatási szakképesítésben, vagy OKJ -t ha nincs meg a minimum pontod érettségik alapján akkor nem veszik figyelembe egyiket sem.
2016. jan. 20. 18:04
 7/8 Ésik Árpád ***** válasza:
Felsőoktatási szakképzés nehezebb, és államilag elismert oklevelet ad amit a munkáltatók szívesebben nézegetnek. Ugyan azokat a tantárgyakat tanítják mint az azonos nevő alapképzési szakon, sokszor több foszkon a tananyag mint az alapszakon mivel 4 félév alatt oktatják le azt amit alapon 7 félév alatt.
2016. jan. 20. 18:06
 8/8 A kérdező kommentje:

Bőven megvan a minimum pontom:)

csak mégsem elég a 428-as ponthatárhoz alapképzésre..

(376 van most)

2016. jan. 20. 18:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!