EFEB szakács okj? Milyen? Vélemény?
Meglepően sok az elmélet ahhoz képest, hogy a gyakorlatra kellene nagyobb hangsúlyt fektetni. Bár sajnos ez hazai keretek között általánosan így zajlik, szóval ezért alapvetően nem okolható az iskola.
Én jelenleg esti tagozaton kezdtem el az utolsó félévemet (2 éves a képzés). Első évben kéthetente van 1 gyakorlati nap, második évben pedig heti 1. Vannak önálló, illetve kollektív feladatok is. A tankonyha jól felszerelt, igényes. Szerencsére az ételek terén inkább a modern ízvilág, mint a hagyományos dominál. Dolgozunk lazaccal, tengeri herkentyűkkel, báránnyal, borjúval, ami pozitív. Néha előfordul az alapanyaghiány. (Értsd:elfogy a fehérbor, pótold vörössel, vagy ne használj semmit) A fogásoknak csak egy nagyon kicsiny szeletén mozgunk. Szóval, ha valaki tud és szeret főzni, ennyivel nem lesz elégedett. Pláne, ha még fejlődni is akar.
Azt nem tudom, mennyire versenyképes a papír, amit ad. De szerény véleményem szerint kezdő szakácsként nem is a papír a lényeg, amivel rendelkezel, hanem az, mennyire vagy elhivatott, ügyes és kitartó. Azt sem hinném, hogy itthon bárhol sokkal színvonalasabb lenne a képzés (sajnos :( ) Arra jó, hogy az ember elsajátítsa az alapokat, a többi pedig már csak saját magán múlik.
Elméleti tárgyak közül a szakmai angol minősíthetetlen:D
Mindent összevetve, én szeretem. De ehhez nagyban hozzájárul, hogy jó a társaságunk.:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!