Ki mit tenne a helyemben?
Adott egy képzés, amit a munkaügyi központ támogatott.
Nem sok választék volt, belevágtam, de szóbeli vizsgán megbuktam. (most az is megérne egy misét, hogy hogyan...)
Az volt a feltétele az ingyenes képzésnek, hogy legalább egyszer el kell mennem pótvizsgára, ha esetlegesen nem sikerül valami, pótvizsga díj ki is van fizetve, viszont ha meg is lenne a papírom erről, akkor sem tudnék vele elhelyezkedni sehol, illetve elképzelni sem tudnám magam ilyen munkaterületen, kvázi lenne egy értéktelen papírom, amiért ígyis-úgyis fizettem 35ezret(ennyi a pótvizsga díja).
A "képzés"(ami amúgy sem volt olyan átfogó, pláne 2,5 hónap alatt) még a nyáron volt, szeptemberben vizsgáztam. Azóta nem is foglalkoztam vele, tehát még azt a minimális tudást is elfelejtettem, amit kaptam a tanfolyam alatt. Ehhez jön hozzá, hogy idén év elejétől változott a jogszabály, elég durván, amit használnunk kellene, tehát azt is a nulláról kéne kezdeni átnyálazni.
Más, hasonló helyzetben mit csinálna? lenyelné azt a vizsgadíjat, és ismét megbukna(szebben fogalmazva a szerencsére bízná), vagy inkább intenzíven el kezdené tanulni újra azt a 90 szóbeli tételt(amit szintén át kellene javítgatni a jelen jogszabály szerinti hivatkozásokkal, változásokkal).
Segítségem meg nincs...
Ha már ki van fizetve a pótvizsga, ráment 35 ezret amit gondolom nem kapsz vissza, ha nem mész el, akkor a helyedben elmennék és megcsinálnám.
Nem teljesen értem minek kezdtek el, ha nem is érdekel és szerinted nem tudsz elhelyezkedni vele, de ha már pénzt öltél bele és csak egy szóbelin kell átmenni akkor inkább próbáld meg. Nem tudom mikor lenne a szóbeli vagy aktuális-e a kérdés (csak láttam hogy ki volt emelve), de 90 tétel annyira nem vészes, valószínűleg vannak átfedések, meg logikai kapcsolódások, amik miatt könnyebb tanulni. De szeptemberben a bukás után is elkezdhetted volna tanulni és akkor hónapjaid lettek volna. Dolgozol mellette, van időd rá, hogy alaposan megtanuld? Ha nem akkor csak a legfontosabb dolgokat tanuld meg minden tételből.
igen, azt nem írtam hozzá, hogy azóta sikerült elhelyezkednem, ez amúgy ilyen munkaügyi központos képzés volt, és végülis azért mentem el rá, mert a 3 képzés közül ez volt a legértelmesebb, ott meg ugye nem kell bemutatnom hogy megy manapság, hálóval vadásszák az embereket a képzésekre, tehát kvázi kötelező volt elvállalni.
9 napom lenne rá, jövő szerdán megyek.
az a baj, hogy én is úgy szeretném tanulni, hogy tudjam a témát valamihez kapcsolni, csak annyira felületesen kaptuk meg az alapokat, hogy nem igazán sikerül valamihez kapcsolni, nem tudom a nagy részét gyakorlatban elképzelni (főként törvények, jogi téma az egész, jogi alapoktudás nélkül).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!