Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Érdemes - e CNC forgácsolónak,...

Érdemes - e CNC forgácsolónak, programozónak tanulni?

Figyelt kérdés

Kamionsofőr vagyok lassan 15 éve, s bár jó pénzem van, de kezd teher lenni a sok távollét. Keresem a kiutat, lehetőségeket, hogy "mi legyek, ha nagy leszek".

Van egy gépész technikusi végzettségem, fémipari alapismereteim, bár már megkophattak az évek során. A kamionos évek alatt aránylag jól megtanultam angolul is, de mondjuk a számítástechnikai ismereteim elég szerények. 40 éves múltam, de ha van értelme, képes vagyok keményen tanulni. Azt hallottam ezen a CNC területen vannak lehetőségek. Érdemes - e belevágni?

Minden érdekel, a tanfolyamok, mennyit lehet keresni ilyen szakmával, árak, követelmények, minden.

Előre is köszönöm a segítő szándékú hozzászólásokat!

2016. jan. 2. 08:51
 1/6 anonim válasza:

Érdemes szerintem.

Egy ismerősöm 2-300 nettót keres Szabolcsban.

Szerintem ez még nem is a plafon fizetésben.

2016. jan. 2. 09:06
 2/6 anonim válasza:
Szerintem a kamionozáshoz képest sokkal jobb, viszonylag keresett is, viszont a bérekkel tudnék vitatkozni. Van hely ahol folyamatos műszakban túlóra nélkül 180-190 nettó leesik +egyéb juttatások. De van ahol túlórázva is, de ennél kevesebbet kapnál. Na meg azért arra ne számíts hogy rutin nélkül nagyon kapkodnak majd utánad cnc papírral. De mivel gépésztechnikus vagy, ha szereted a karbantartós melókat, akkor összejöhet egy herevere meló, viszonylag jó pénzért, bár tudom nem mindenki szereti a karbantartást.
2016. jan. 2. 09:24
 3/6 A kérdező kommentje:
Köszi, az eddigieket. Még csak tapogatózom, információkat gyűjtök. Lehet, hogy nem is lesz belőle semmi, 15 év tengelyen töltött idő után, elképzelhető, hogy nehéz lesz megint pályakezdőnek lenni egy teljesen más szakmában, gyakorlatot szerezni stb.
2016. jan. 2. 11:33
 4/6 anonim válasza:
Ja meg kihagytam a betanított cnc gépkezelőt, ami arról szól hogy felveszik a 8 általánossal, vagy akármilyen végzettséggel rendelkező embert. Gyakorlatilag megtanulja beórázni a munkadarabot és elindítja a programot. Klasszikus robotmunka rossz bérezéssel.
2016. jan. 2. 12:18
 5/6 anonim ***** válasza:
Nem érdemes!-ha már ennyi vezetési gyakorlatod van, miért nem mész el belföldi fuvarozónak, azzal is otthon lehetnél esténként.
2016. jan. 3. 13:33
 6/6 A kérdező kommentje:
5. Ezt a lehetőséget sem vetném el, dolgoztam is régebben olyan cégnél ahol belföldi munkák (is) voltak. Rosszak a tapasztalataim, a sofőrmunka sosem lesz egy 8 - tól 17 - ig meló, mindig hajnalban kelsz, nem teljesen biztosított, hogy minden este hazaérj, vagy csak éjnek - éjjelén. És ehhez képest elég gyenge a pénz.
2016. jan. 3. 14:28

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!