Ha valaki Hídprogramban van 8. osztályban 16 évesen és megbukik akkor tényleg nem mehet újra 8. osztályba?
Figyelt kérdés
Egyik ismerősöm mondta hogy az utolsó esélye hogy meglegyen a 8 általános neki, ha megbukik akkor örök életére 7 osztálya marad mert nem tanulhat tovább. Egyedül Társadalomismeretből bukott meg, (a tanára eléggé utálja tehát már szemétkedésből lehet hogy nem fogja átengedni. Ezért nagyon aggódik mert nem akar örök életére 7 osztályos maradni.2015. aug. 16. 20:06
1/4 anonim válasza:
Az, hogy 16 évig van tankötelezettség, nem azt jelenti, hogy nem tanulhat tovább.
2/4 A kérdező kommentje:
Én is így tudom, de a sulijában azt mondták hogy mivel nem redesen tanul, hanem hídprogramban van ezért ha most megbukik nem mehet tovább :/
2015. aug. 19. 15:34
3/4 anonim válasza:
Szerintem mindenképp lehetne folyatni a tanulást; ha tényleg nem engedik át; akkor szerintem egy másik iskolában is meg lehetne próbálni ezt a hídprogramot. Elvileg ez a hídprogram is arra van kitalálva, hogy utána még szerezz szakmát, tehát nem az a cél, hogy 16 évesen valaki esetleg alapfokú iskolai végzettség nélkül kerüljön ki az iskolából. Annyi a különbség, hogy 16 éves kor felett nem tartható benn a programban valaki erőszakkal, de önkéntes alapon bent lehet maradni.
4/4 anonim válasza:
Utánanéztem: 21 éves korig lehet nappali rendszerű képzésben részt venni. A nem tanköteles korú tanulót fegyelmi ok (túl sok hiányzás, stb.) lehet kitenni az iskolából. Illetve egyoldalúan akkor szüntethető meg a jogviszony, ha ugyanazt az évfolyamot másodszor sem sikerül elvégezni. Ez viszont szintén nem zárja ki, hogy egy másik iskolába jelentkezzen.
Én azt tanácsolnám, ha a pótvizsga rendes felkészülés ellenére se sikerül, akkor inkább keressen egy másik iskolát, és tanuljon ott tovább! Még nagyon fiatal, kis bátorításra lenne szüksége, hogy sikereket érhessen el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!