Hol könnyű megszerezni az elsősegély vizsgát a jogosítványhoz?
Szerintem mindenhol könnyű ha tudod.
Viszont ha jól tudom csak a Vöröskereszt-nél lehet vizsgát tenni.
Szerintem is ha tudod meg van fogalmad a dolgokról akkor könnyen megszerzed. 😉
De amúgy azt mondják, hogy az ilyen “komolyabb“ vizsgák közül az elsősegély a legkönyebb. Sok sikert!
Lényegében nem kell tudni az egész tankönyvet, egy klisé szerű protokollt kell tudni:
- eszméletlen, van légzése -> kétféle stabil oldalfekvés
- nincs légzése -> vizsgálat -> befúvás -> kompresszió babán, közben járókelőnek odaszólni, hogy hívjon mentőt
- kiemelés autóból -> Rautek-műfogás
- baleset helyszínére érkezve mi a teendő
- egyféle fejkötés, áll parittya kötés és kéz felkötés
Nemrég vizsgáztam, ezekből áll a rutin.
Inkább reggel menj, kérhetsz vizsgaidőpontot, délutánra befáradnak a vizsgáztatók. Legyen vizsgapárod akit ismersz és nem 120 kiló, könnyebb stabil oldalfekvés bemutatása és előtte gyakorlása, plusz nem egy idiótát fogsz ki.
Nyaklánc, ilyesmi ne legyen rajtad ami rálóg a babára vagy akadályozza a lélegeztetést. A baba fejét hajtsd hátra és nagy erővel fújd, valósan hallani kell a kilégzését amit visszafúj.
Kell előtte a bejegyzett 6-7 óra gyakorlat, amin elvileg részt vettél tanfolyamon, ezen felül befizetett vizsgacsekk és telefonon kéri a sorszámát a vizsgaközpont amikor időpontot foglalsz (enélkül szóba sem állnak veled).
Remélem segíthettem, sok sikert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!