Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Ha van érettséginél olyan,...

Ha van érettséginél olyan, hogy: "a 4 évet el lehet végezni 2 év alatt", akkor egyetemeknél miért nincs ilyen?

Figyelt kérdés

Igen, tudom, hogy ott is van esti meg levelező, de semmivel sem kevesebb, mint a nappali szak.

Ha én meg tudom tanulni a 3 éves anyagot (Bsc) 1 év alatt, vagy akár egy 5 éves osztatlan képzést 2-3 év alatt, akkor nekem miért kell ott lennem, az időmet pocsékolnom erre?

És most nem akarok bunkó vagy beképzelt lenni, de tényleg!

Ha van egy levelező szak (mert már olyanra is jártam) be kellett menni heti 4-5 napot este, vagy volt olyan is, hogy havi 2 napot egész nap, és ugye a többi az otthonra maradt.

De olyat nem lehetne, hogy bemegyek 1-2 havonta, az anyagot megadják, hogy mi a vizsga követelmény, én meg bemegyek vizsgázni és kész?

2015. febr. 18. 19:51
 1/3 anonim ***** válasza:
egyetemen is meg lehet oldani, ha képes vagy a mintatantervnél több órát bezsúfolni egy félévbe.
2015. febr. 18. 20:47
 2/3 A kérdező kommentje:

De hogy? Amikor adott 30 kredit minimálisan egy félévre, és ha bele szakadsz akkor is minden órát üt, illetve van 1-3 tantárgy, amivel "összeszedsz" max. 6 kreditet.

Hogy tudnék dupla annyi tantárgyat felvenni?

2015. febr. 18. 21:00
 3/3 anonim ***** válasza:
Azért korlátozzák, mert 100 emberből 5, ha meg tudná csinálni az általad leírtakat, ellenben az intézménynek rengeteg plusz idejébe és pénzébe kerülne a sikertelen vizsga, előtte pedig az oktatás, teljesen feleslegesen. Már középiskolát sem lehet, ha jól tudom hamarabb elvégezni rendes képzéssel, mert jelentősen redukálták az osztályozó vizsga tételének lehetőségét.
2015. febr. 19. 00:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!