Arra gondoltam,hogy minden osztályközösségben a tanulók szellemi képessége kétté oszlik(majdnem feles arányban).Egyik része 4,4-4,5-ös átlag felett van a másik pedig 3,4-3,3-as átlag alatt van.Emiatt arra gondoltam,hogy a felsőbb rétegnek jó lenne a szétválás,mert így őket nem húzza le az alsóbb réteg.Én egyértelműen a felsőbb réteghez tartoznék!Testnevelés kivételével mindenből ötös vagyok(ezen belöl 3 Dics.Mat.-Inf.-Tört.).Van erre kilátás?Létrejöhetnek azok a szép 14-16 fős álom osztályok ahol mindenki kedves,okos és tud viselkedni,hogy eltűnjenek azok a vagánykodó 2-es fiúk és csacsogós lányok?
Középiskolába esetleg, mert oda be kell jutni, nem csak felvesznek. De ha belegondolsz, 2x annyi terem, 2x annyi tanár...
2014. aug. 30. 21:02
2/5 A kérdező kommentje:
Igaz ebbe is bele kell gondolni!
2014. aug. 30. 21:12
3/5 anonim válasza:
Ez az osztódás valamennyire kialakul tényleg a gimnáziumban, mert a jobb iskolákba csak a jobbak jutnak be. Gyakori a csoportbontás is: nálunk matekból és angolból volt erősebb és gyengébb csoport. De azért ott sem lesz fenékig tejfel az élet: egyrészt a magasabb elvárások miatt mindig lesz leszakadó réteg. Másrészt pedig attól még, hogy valaki tahó, lehet okos. Én a Fazekasban jártam matek tagozatra, és a mi osztályunkban is voltak idióták. Egy alsóbb osztályban pedig volt egy Asperger-szindrómás fiú. Ő persze nagyon okos volt, azért került be, de attól még az osztálytársainak nehézséget jelentett megtanulni, hogy hogyan viselkedjenek vele. Szóval az elit iskola sem azt jelenti, hogy te kiválogatod magadnak azokat az osztálytársaidat, akiket szimpatikusnak találsz, és kizárod azokat, akiket nem.
2014. aug. 30. 21:33
4/5 anonim válasza:
A tudásszint alapján kettéosztás azért nem mindig jó, mert így a "kevésbé jól teljesítők", rosszabb helyről érkezők még joban lemaradnak. Pedig lehet hogy csak nehezebben megy neki a tanulás, vagy rossz passzban volt a felmérőnél.
Évi 1-2 dícséret (mat fiz infó) nekem is mindig megvolt, ennek ellenére lehet hogy nem kerültem volna (mondjuk átlag alapján) a "jobbik" csoportba. Pocsék felkészüléssel pedig biztosan gondot okozott volna az egyetemre bekerülés. Néhány töri-jegy miatt.
Ezen kívül simán lehetséges, hogy egy ügyesen puskázó / magoló tapló dumagép bekerül, míg a lustább okos vagy gyengébb képességű szorgalmas tanuló nem.
2014. aug. 30. 23:38
5/5 A kérdező kommentje:
21:33!Tisztázni szeretném azt,hogy szerintem nem feltétlenül kell kedvesnek lennie egy okos tanulónak.Csak azért írtam így,mert nálunk pont az a fennállás,hogy a jó tanulók kedvesek és tudnak viselkedni,a rosszak viszont ennek ellentéte(kivétel nélkül).Lehet,hogy ilyen személységi eltérés tényleg cak nálunk van.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!