Kötelezhetnek arra, hogy végigvigyem a tanfolyamot?
Tényleg nem lehet otthagyni?
Figyelt kérdés
Mezőgazdász TÁMPOS-os tanfolyamot kezdtem el. 3 hete volt egy lábszárműtétem, de sajnos nem gyógyul, fáj, nem tudom a munkát megfelelően elvégezni.
A tanfolyam szeptember végéig tartana, nekem azt mondták, nem mondhatok fel, ha mégis ott hagyom, akkor a teljes képzési költséget (230.000,-) kell visszafizetnem.
A kérdésem: kötelezhetnek arra, hogy végigvigyem a tanfolyamot? Egészségügyi okokra hivatkozva sem úszhatom meg a visszafizetést?
2014. aug. 21. 09:34
1/5 anonim válasza:
Aláírtál valami szerződést, amiben ez benne van, el kéne olvasni, de szerintem nem.
2014. aug. 21. 09:38
2/5 A kérdező kommentje:
"Az együttműködés kiemelten vonatkozik arra, hogy a Résztvevő köteles:
- a képzéseken részt venni és annak eredményeképpen eredményes vizsgát tenni, valamint
- a munkahelyi gyakorlatokon megjelenni és az ott meghatározott feladatokat elvégezni.
Ha a résztvevő ezen kötelezettségei valamelyikét megszegi, úgy az az együttműködési megállapodás megszűnését, és a megvalósító részéről kártérítési igényt vonhat maga után."
Ennyit írtak a szerződésben
2014. aug. 21. 09:46
3/5 anonim válasza:
Alapból úgy van,ahogy leírtad. Ha otthagyod a tanfolyamot,akkor ki kell fizetni. Viszont ebben az esetben abszolút nem biztos. Szerintem lehet kérvényezni,hogy félbehagyd és egy másik tanfolyamon fejezd be és így hivatkozhatsz az egészségügyi állapotra. Szerintem kérni fognak egy szakorvosi véleményt,de ha szerencséd van,akkor arra se köteleznek,hogy később fejezd be,egyszerűen elfogadják és szerződést bonthattok. Legegyszerűbb,ha bemész (vagy ha nehezedre esik a járás,akkor valaki ismerősöd bemegy) a munkaügyi központba és ott kb 5 perc alatt elmondják,hogy mi a helyzet ebben az esetben. Ahol ezekre a tanfolyamokra kell jelentkezni,az egy külön szobában szokott lenni,ahova nem kell sorszám se,szóval kiskönyv nélkül is oda lehet menni érdeklődni (legalábbis nálunk így van). Minden jót és majd írd meg,hogy mi lett!
2014. aug. 21. 11:48
4/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszod. :)
Igazából ezt a tanfolyamot nem a munkaügy rendezte, hanem egy másik szervezet. TB-t mi fizetjük magunk után, jelentkezni kell járni, és mikor említettem a munkaügyön ezt, azt se tudták, hogy ilyen van. :D
Egyébként bár a kérdéshez sok köze nincs, de 22N vagyok
2014. aug. 21. 12:07
5/5 anonim válasza:
Próbálj meg halasztást kérni, + kérj a háziorvosodtól egy igazolást, hogy erre most nem vagy alkalmas szerinte sem. Majd jövőre levizsgázol. Különben valószínűleg hisztizni fognak, rontod a sikerességi mutatójukat, de emiatt ne szúrj ki magaddal. A te érdeked, hogy meggyógyulj, egy sánta okj-s semmire nem jó.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!