Van olyan OKJ-s képzés, amelyet könnyen lehet hasznosítani, és tényleg van értelme megcsinálni?
Elég sok.
Szakács, cukrász, ötvös és még sorolhatnám elég sokáig.
Sok van, de nem azok amit az újságban pár hónapos képzés alatt reklámoznak.
Én is OKJ képzést csinok, vegyipari technikusi szakképzést. A nyáron a gyári gyakon mondták a gyárban, hogy a diplomásoknak nem érte meg diplomázni mert nem keresnek annyival többet egy technikusnál, mint amit a diplomába beleöltek. ahogy mondták havi kb 200E-t visznek haza
Üdv!
Szakács,cukrász,felszolgáló felejtős.
Túl sok van belőlük és túl kevés az étterem,főleg most,válság közben/után.A KSH szerint hiányszakmák,ezért túlképzés van orrba-szájba.A valóság,hogy a szakma 80%-a nincs bejelentve,vagy papíron csak 4 órában,a valóságban pedig nem ritkán 14-15 óra keccselés van.Ne cseszd el a jövődet,én 15 év után hagytam abba a vendéglátást.
Érdekes, még egy újságban láttam, hogy hiányszakmák közül az egyik szakács.
Apám is a vendéglátásban dolgozik, ő is ezt mondta, hogy jobban megéri mint diplomát szerezni.
Amúgy meg van olyan is, hogy külföld.
Üdv!
Én most egy vendéglátóipari szakközépiskolában tanulok.ötöd hatod éven van lehetőségem OKJ-s képzésre(cukrász,pincér,felszolgáló,szakács)Én ebben bízom.Ha itt Magyarországon nem is,talán külföldön nagyobb sikere lesz.Remélem:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!