Ha hajón szeretnék dolgozni ti melyiket ajánlanátok a három közül és miért? Szakács, bartender vagy pincér. Fizetés, tapasztalat minden érdekel.
Szakács: hajón dolgozónak talán a legjobb meló ez. Igényes körülmények között vagy, nem kell makulátlan megjelenés hozzá csak higiénia, ami könnyen megoldható, nem találkozol közvetlenül emberekkel, így atrocitásokkal, konfliktussal is alig (hacsak nem a főnököd vagy a gyökér kollégák által). Ha jól főzől és van egy kevéske ízlésed, már az elég hozzá (kivéve ha min. 4*-os a luxushajó, mert akkor nem elég :P) úgyis kötelező recept szerint végzed a munkád. Van szüneted, igaz nem délben meg este, de amíg nincs vendég, addig van.
Hátránya kevesebb van, mint előnye, de azért van.
Sokszor kifogásolják az ételt "nincs átsütve, nem véres, stb", de mindenkinek más az ízlése és ezt kár lenne magadra venni. Ha haj, légy vagy bármi nem odaillő dolog belekerül a kajába, akkor felfüggesztenek azonnal. Erre figyelni és igényesnek lenni/maradni a legfontosabb. Ha nem bírod a meleget és a konyhai 100°c-ot akkor felejtsd el. :P Főszezonba, tombolás van, fingani nem tudsz majd egy kellemeset annyi dolgod lesz.
Én dolgoztam hajón szakácsként, bár nekem ez a szakmám. 2 évig gürcöltem egy Mallorca-i 4*-os hajón. Ha nem volt pincérünk, akkor nekünk kellett tálalni, megállás nincs ebédidőben. furcsa, mert anyázni még szebben tudok, mint mikor kimentem, pedig rajtam kívűl 2-3 magyar volt csak az egész hajón. Ha az első 1 hónapot kibírod, akkor mindent. Dúrván honvágyad lesz, minden és mindenki hiányozni fog még az idegesítő szomszédod is. A fizetés jó, de én mindig hazautaltam az egészet. Ott nem kell semmire se költened.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!