Mennyi idő alatt lehet megtanulni vezetni a legelejétől a jogosítványig?
Már jogosítványosként vettem pár órát, de a kresznélkül szinte előlről kellett kedzdenem, mert 20 évig nem vezettem és a járműkezelést elfelejtettem, ráadásul én még 120-as skodán tanultam anno.
ez az oktató meglehetsően sovén volt, kérdeztem mennyi idő? azt mondta, hogy 20 éveseknek elég a 20 óra, a 30 éveseknek a 30 óra, negyveneseknek 40 óra, nőknek mindig tízzel több....
Attól hogy pár hónap alatt megszerzed a jogsit, még nem biztos, hogy tudsz is vezetni. Nem cseszegetésből írom!
Volt kollégám járt úgy, hogy Cegléden megtanult mindent, majd eljött az autóvásárlás és a kis Opel Corsájával nem tudott elindulni, mert hetekig csak fulladozott. Más volt a kuplung, mint az oktatáson! Csóri már az eladást fontolgatta, mire rájött a technikára.
Aztán mikor már ment rendesen a kisautó, két év telt el, mire fel mert menni vele Pestre, mert férfi létére a hideg-rázta a forgalomban!
Nagyon ember függő, hogy ki mikorra tanulja meg a helyzeteket.
Hivatalosan 3000 kilóméter levezetése után mondhatod azt, hogy tudsz vezetni. Amit az oktató lead 30-40 órában, az mind csak gépjármű kezeléséről szól.
Ez a kuplungos dolog azért benne van a dologba,nem csak jogsi után egyből,de később is. Emlékszek jogsi után én is egy régi B-s corsába ültem először és ugyanúgy nehezemre esett megtanulni a kuplung helyes használatát,mert volt vagy fél méteres útja mire befogott :D. Amúgy haverom is lefulladt vele,pedig neki akkor már több tapasztalata volt. Sőt,még most is van,hogy lefulladok ha más kocsiba ülök. Pl a corsában van félméteres útja a kuplungnak,de legutóbb amit vezettem citroent,abban meg annyira kemény volt,hogy nagyon könnyen lefulladhatott vele az ember ( lehet gyárilag nem ilyen,csak a sok használat,vagy valami más miatt volt).
Amúgy ez kissé rossz dolog,hogy a tanulóautók többsége dízel..persze lehet nekik jobban megéri,mert azoknak több km-t bír a motruk,de több ismerősöm is utána a benzinest alig tudta megszokni,mindig úgy indultak,hogy visít a kis benzines :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!