Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mennyi idő alatt lehet megcsin...

Mennyi idő alatt lehet megcsinálni egy jogsit? 2 évig tényleg nem vezethetek külföldön?

Figyelt kérdés
Jelenleg Németországban élek, viszont szeretném megcsinálni a jogsit, de itt eléggé drága. Kérdésem az lenne,hogy mennyi az a leggyorsabb idő, ami alatt otthon meg lehet csinálni teljesen? Valamint,hogy tényleg van olyan szabály, hogy 2 évig nem vezethetek külföldön,ha Magyarországon csinálom a jogsit?
2014. jún. 11. 13:30
 1/5 anonim ***** válasza:

Nincs ilyen szabály. Én még nem hallottam róla, és ismerőseim mentek ki külföldre friss jogsival is.

Az idő meg azon múlik, hogy mennyire megy a vezetés, elég-e a 30 óra vagy kell-e plusz órákat venned. Milyen gyakorisággal tudsz járni, ez ugye az oktatón múlik.

A kresz, eü megvan gyorsan. 2 hét alatt lement a kresz tanfolyam, egy hétvége volt az eü oktatás. Az már rajtad múlik, hogy mennyire készülsz fel és sikerül-e elsőre.

2014. jún. 11. 13:40
 2/5 A kérdező kommentje:
Húú, ez nagyon jó hír! Arra gondoltam egy hónapot rászánnék otthon a jogsira. De akkor ezt még megérdeklődöm valamelyik autósiskolánál is, hátha tudnak okosabbat mondani.
2014. jún. 11. 13:51
 3/5 anonim ***** válasza:

Vezetni akkor mehetsz, ha meg van a kresz. Az eü ráér közben is, csak mire meglesz a forgalmi vizsgád, addigra legyen meg, mert a sikeres eü vizsga kell majd a jogsi kiállításához.

Szerintem a képességeiden kívül az iskolán múlik, hogy mennyire gyorsan lehet meg. Nyilván nem mindegy, hogy kéthetente 1x tudsz menni az oktatódhoz, vagy hetente 3x.

Biztos nagy különbség van az iskolák között. Szerintem érdeklődj ismerősöknél, hogy ki hova járt, mik a tapasztalataik.

2014. jún. 11. 14:07
 4/5 anonim ***** válasza:
Magyarországon a 17. életév betöltésétől lehet jogsid. Külföldön a 18. életév betöltése után vezethetsz.
2014. jún. 11. 15:48
 5/5 anonim ***** válasza:

Oktató és iskolafüggő a dolog. A KRESZből már van online oktatás is,azzal hamar le lehet darálni. Sőt már most is böngészheted, meg tesztelhetsz belőle. Vizsgán hamar át lehet jutni. Viszont arra számolj, hogy ha nyáron akarod megcsinálni, akkor eléggé tele vannak az oktatók, meg a vizsgaidőpontok is. Szóval, ha valahol elbuksz lehet, csak 2 hét múlva lesz időpont.

Én is eddig úgy tudtam, hogy külföldön csak 2 éves jogsival lehet vezetni.

2014. jún. 11. 21:48

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!