Tudnátok nekem ilyen feltételekkel valamilyen tanfolyamot/képzést ajánlani?
Ha az érettségi sem ment, ha fel is vesznek egyetemre, úgyis kivágnak az első szemeszter után. Kivéve, ha valami könnyű szakra mész, de ez nem jellemző.
Természetesen van másik lehetőség, OKJ képzésnek hívják. Ezek egy-két évesek, szakmát adnak. Meleg szívvel ajánlom, hogy vonjad vissza az egyetemi jelentkezésedet és előbb egy ilyet végezzél el. Fontos, hogy olyan területen legyen, mint amit az egyetemen is tanulnál. Például ha valamilyen informatikai szakot választottál, akkor egy multimédia fejlesztő OKJ-t végezz (azt hiszem most már máshogy hívják, de érted a lényeget).
AZ OKJ iszonyatosan jó egyetemi felkészítőnek. Ezt saját tapasztalatból mondom.
Még anno felvételt nyertem BME-re. Jó érettségim volt, csupa 4-es 5-ös. A probléma ott kezdődött, hogy műszaki informatikára jelentkeztem, de hiányoztak az alapok. Az első félév végén nem jöttek össze a ZH-k. Gyorsan elmentem passzív félévre és elvégeztem egy szoftverüzemeltetői OKJ-t. Ez fél éves volt. Utána kiléptem az egyetemről és elvégeztem egy két éves (emelt szintű) multimédia fejlesztői OKJ-t. Ezzel sikeresen elhelyezkedtem, azóta is ott dolgozom. Időközben elkezdtem egy gazdaságinformatika alapszakot. A vicc az, hogy egyelőre nagyon könnyen megy. Amit tanultam OKJ-n és utána munkában nagyon sokat számít.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!