Mi a jobb agyféltekés rajztanfolyamok módszertana?
Szia!
Nekem a párom vett részt egy ilyenen (nem tud rajzolni, nem szeret és nem is akar, de szegény kapott egy ilyen kurzust ajándékba és nem mondhatta, hogy nem megy el :D És mindezek ellenére egész jókat rajzolt :D)
Megnéztem miket csináltak. Először vonalzóval rajzoltak perspektívát (kockához), lehet rajzórán ti is csináltátok (mi csináltuk). Azután kinyomtatott képeket másoltak, úgy, hogy felosztották a képeket (négyzetrácsosra), utána a papírjukat is. A négyzetrácsos rajzon bejelöltek pontokat, azokat átjelölték az üres négyzetrácsos papírra is és fejjel lefelé (ne kérdezd miért) átmásolták. Volt, hogy az eredeti kép le volt takarva és kb soronként húzták arrébb a takarást és mindig csak egy pici részt rajzoltak bele.
Ezt a négyzetrácsos módszert én is használtam 1-2x, nem volt olyan rossz, abban tényleg segít, hogy lásd az arányokat (ugyanezt élőben is lehet használni, vannak ilyen rácsos nyomtatott műanyaglapok, amiket magad elé tarthatsz néha pl. csendéletrajzoláskor), de én sosem csináltam fejjel lefelé, és mindig az egész képet néztem. Én bal kezes vagyok egyébként is, és a jobb féltekém dominál :)
Ebből azt szűrtem le, hogy az arányok tartására tanítanak. Viszont sokat maszatolnak. A "megváltoztatják a látásmódodat" dogot nem tudom hova tenni. Szerintem csak jól hangzik marketinges szempontból. A párom látásmódja nem sokat változott e tekintetben :D
Remélem tudtam segíteni! :)
Én nem tanultam sehol, én csak "hobbyból" a magam szórakoztatására razolok :) Bár szerettem volna, csak nem úgy alakult.
Sok szerencsét a "nemtudokrajzolni" begyakorolásához :D Majd akár megírhatod mit tapasztaltál, egyébként engem is érdekel milyen lehet, de túl drágának tartom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!