Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Mennyi pénzbe kerül jelenleg...

Mennyi pénzbe kerül jelenleg Magyarországon a jogosítvány megszerzése?

Figyelt kérdés
Na szóval, én vajdasági vagyok,nem rég költöztem be az anyaországban, és itt szeretném megszerezni a jogosítványt, de nemtudom mennyi pénzbe kerül hozzávetőleg? Meg szükséges-e hozzá a TAJ kártya?Mert jelenleg az még nincs!

2014. márc. 29. 18:06
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

TAJ kártya szükséges szerintem, bár az orvosi alkalmasságit nem állja a TB, de tőlünk elkérték a TAJ számot a vizsgálatkor.

Az ár meg nagyon változó. Nekem kb. 30 ezer volt a KRESZ (tanfolyam+vizsga), a gyakorlati órák meg átlag 3000Ft körül vannak (/60perc), ebből sok mindentől függ, mennyit kell venned, de van egy minimális óraszám, ami kötelező (nekem 30 volt, nem tudom, mennyi most). Ehhez még jön a forgalmi vizsga ára, az is több mint 10 ezer, nem tudom pontosan, mennyi. Az elsősegélyhez a tanfolyam kb. 10 ezer, ez nem kötelező, de ajánlott, mert ott van lehetőséged bábun gyakorolni mindent. A vizsgadíj nekem 5000Ft volt, azóta már tuti nőtt az ára, 6000 körülire tippelem.

Aztán ugye az okmányirodában is van egy párezer forintos illeték, amikor megcsináltatod a jogsit. Szerintem minimum 150 ezerrel számolj, de inkább többel.

2014. márc. 29. 18:29
 2/5 A kérdező kommentje:
Énis igy számoltam.és még ígyis olcsóbb mint szerbiában. meg már ha fizetek akkor inkább itt az anyaországban teszem.köszi az infót.
2014. márc. 29. 18:45
 3/5 anonim ***** válasza:
Annyit hozzátennék, hogy a vizsgadíj már alulról veri a 12 ezret... Pesten pedig nagyon szeretnek buktatni, nem egy ismerősömet vágták meg 3x-4x úgyis, hogy már a jogsi előtt is tanultak vezetni apukájuktól. 150 alatt nem igen úszod meg, de legyen tartalékba még vagy 50.
2014. márc. 29. 20:00
 4/5 A kérdező kommentje:
ha tenném akkor mindenképp Szegeden csinálnám. köszönöm az infókat.akkor spórolok még egy kicsit :)
2014. márc. 29. 20:11
 5/5 anonim ***** válasza:
A meghirdetett összeg az autós iskolában 120 ezer volt. Én 170-180 ezernél álltam meg, egyszer buktam kreszből és forgalmiból is. Ebbe az árba benne van a 2 pót vizsga és a plusz órák illetve az illeték is amit az okmányirodába kell kifizetni.
2014. ápr. 1. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!