Mennyi pénzbe kerül jelenleg Magyarországon a jogosítvány megszerzése?
TAJ kártya szükséges szerintem, bár az orvosi alkalmasságit nem állja a TB, de tőlünk elkérték a TAJ számot a vizsgálatkor.
Az ár meg nagyon változó. Nekem kb. 30 ezer volt a KRESZ (tanfolyam+vizsga), a gyakorlati órák meg átlag 3000Ft körül vannak (/60perc), ebből sok mindentől függ, mennyit kell venned, de van egy minimális óraszám, ami kötelező (nekem 30 volt, nem tudom, mennyi most). Ehhez még jön a forgalmi vizsga ára, az is több mint 10 ezer, nem tudom pontosan, mennyi. Az elsősegélyhez a tanfolyam kb. 10 ezer, ez nem kötelező, de ajánlott, mert ott van lehetőséged bábun gyakorolni mindent. A vizsgadíj nekem 5000Ft volt, azóta már tuti nőtt az ára, 6000 körülire tippelem.
Aztán ugye az okmányirodában is van egy párezer forintos illeték, amikor megcsináltatod a jogsit. Szerintem minimum 150 ezerrel számolj, de inkább többel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!