Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Magántanuló szeretnék lenni,...

Magántanuló szeretnék lenni, mit kell tennem?

Figyelt kérdés
Itthon mindig is sokkal jobban megy a tanulás mint az iskolában mert itthon saját magam feltudok készülni és vannak egyéb céljaim is a továbbtanulásomhoz melyeket az iskolaidő miatt nem tudnák időben elsajátítani, ugyanis jövőre érettségizem és értem az idei anyagokat, jól teljesítek de ettől függetlenül általánosban rengeteg alap kimaradt a tanulmányaimból és ezeket is muszály lenne bepótólnom/megtanulnom de így nincsen rá elég időm(grafikát,zenét és egyebeket tervezek elsajátítani rövid időn belül). Nem tudom hogy ha benyújtanánk szüleimmel a magántanulásra való kikéretésemről egy kérvényt az iskolámban akkor pontosan milyen indoknak is számít ez, illetve hogy egyáltalán megtehetem-e én ezt, hiszen fogyatékosságom, testi/szervi -, körülményi-, problémáim nincsenek csak több mindent szeretnék itthon elsajátítani/tanulni a céljaimhoz úgy hogy mellette tartom az iskolai követelményeket és jól teljesítek a vizsgákon illetve az esetleges órákon melyekre bejárnék.

2014. márc. 24. 19:27
 1/2 anonim ***** válasza:

Joga van a szüleidnek ilyet kérvényezni, és csak akkor utasíthatják el, akkor se az igazgató, hanem a kormányhivatal, ha ez véleményük szerint károsan hatna a fejlődésedre. Különösebben megindokolni sem kell a kérvényt. Köznevelési törvény 45.§ 5-6. bekezdés "(5) A tankötelezettség iskolába járással, vagy ha az a tanuló fejlődése, tanulmányainak eredményes folytatása és befejezése szempontjából nem hátrányos, a szülő kérelmére magántanulóként teljesíthető.

(6)132 Ha az iskola igazgatójának megítélése szerint a tanulónak hátrányos, hogy tankötelezettségének magántanulóként tegyen eleget, vagy az így elkezdett tanulmányok eredményes folytatására vagy befejezésére nem lehet számítani, köteles erről értesíteni a gyermek lakóhelye, ennek hiányában tartózkodási helye szerint illetékes kormányhivatalt, amely a gyámhatóság és a gyermekjóléti szolgálat véleményének kikérése után dönt arról, hogy a tanuló milyen módon teljesítse tankötelezettségét."

Azért a nyelvtanon-helyesíráson még van mit fejlesztened, mint például muszáj pontos j-vel, kötőszók előtti vessző, bepótolni rövid 2. o-val, fel tudok készülni 3 szó, tudnák=tudnék. Hogy egy ekkora hosszúságú bekezdés két körülményes mondat, azt nem fogják sok ponttal honorálni az érettségin. Mégiscsak lehet, hogy jobban járnál, ha bejárnál, mert a tanárok jobban fel tudnak készíteni a saját követelményeikre, mint egy száraz tankönyv.

2014. márc. 24. 21:07
 2/2 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Igen mint mondtam eléggé elvagyok maradva, igaz ez a nyelvtanomra is... Sajnos a tavalyi magyar tanárunk is elment akitől bátran kértem volna segítséget és rendesen fel is készített minket de ő se bírta tartani az elmaradásokkal a tempót és az idei tanárommal nem tanulunk semmit. Nem pótcselekvés miatt vetettem fel magamnak a lehetőséget sajnos :/ ...
2014. márc. 25. 16:12

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!