Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Valaki leírná nekem a járművek...

Valaki leírná nekem a járművek csoportosítását?

Figyelt kérdés

Meg a gépjárművek, meg hasonlók, mert nem tanáltam olyan oldalt, ahol leírták értelemesen(ha valaki tud normális oldalt, az is jöhet :) ). Tudom, hogyezt kresz-en tanítják, de nem tudtam menni, s így nem értem...

A hasznos válaszokat előre is köszönöm :)

2014. márc. 10. 16:14
 1/2 jegesmedwe ***** válasza:

A közúti járművek két fő csoportja:

1. gépjárművek:

- Motorkerékpár

- Személygépkocsi (vezetővel együtt max 9 fő)

- Autóbusz (több mint 9 fő)

- Trolibusz

- Vontató (pl. kamion eleje )

- Mezőgazdasági vontató (traktor)

- Tehergépkocsi

2. nem gépjárművek

- Moped (van motorja,de mégsem gépjármű)kismotornak, robogónak is hívják

- Villamos (van motorja,de mégsem gépjármű)

- Lassú jármű (van motorja,de mégsem gépjármű) pl. munkagép. Ez nem azonos a lassan haladó járművel, mert az egy Ferrari is lehet. A lassú jármű nem is mehet 25 km/h-nál gyorsabban.

- Kerékpár

- Állati erővel vont jármű (lovaskocsi)

- Kézikocsi (emberi erővel vontatott szállítóeszköz)

A fent nem említett közlekedési eszközök pl. roller, kerekes szék, gyermekbicikli, gőrdeszka stb. nem minősülnek közúti járműnek és általában nem is haladhatnak az úttesten. Ezért az ezeket használók gyalogosnak minősülnek. Gyalogosnak minősül a kerékpárt, motorkerékpárt, mopedet toló személy is, függetlenül attól, hogy azt az úttesten teszi.

Van továbbá egy különleges kategória. Aki állatot hajt, terel, vagy (lovagol, tevegel), az nem jármű, de az illető vezetőnek minősül.

Sok mindent lehetne még erről írni, de remélem így már van némi rálátásod.

2014. márc. 11. 10:24
 2/2 A kérdező kommentje:
köszönöm a hasznos választ :)
2014. márc. 14. 17:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!