Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Speciális tanfolyamok » Hogyan tanuljak, hogy megertse...

Hogyan tanuljak, hogy megertsem is?

Figyelt kérdés

Szeretnek kerni nehany jo tanacsot vagy tippet, sokat kell tanuljak rovid idon belol es kb. 10 perc utan arra jovok ra hogy nem tudom mit olvastam, nagyon idegesito tud lenni es kezdem ujbol olvasni, barmenyire is akarok tanulni tovabb egy ido elteltevel ujbol jelentkezik ez a tudatlansag, valakivel fordult elo, vagy lehet orvosolni ezt!???

Kerek oszinte valaszokat, az ekezetekert bocs :)

2014. márc. 9. 11:43
 1/4 anonim ***** válasza:
Először próbáld értelmezni, azt amit tanulsz, felfogni. Próbáld meg a saját szavaiddal megfogalmazni, meg hogy is mondjam... "elképzelni". Szóval nem csak a szavakat egymás után megjegyezni, mert azzal semmire sem mész.
2014. márc. 9. 12:05
 2/4 A kérdező kommentje:
kosz, ugy lessz :)
2014. márc. 9. 20:02
 3/4 anonim ***** válasza:

Ha magamban olvasva tanulok hamar elkalandozik a figyelmem, és azt veszem észre, hogy jó ideje semmit nem fogtam fel abból, amit olvastam.

Nálam két dolog működik:

1.vagy valakivel összeülünk, és hangosan mondom neki az anyagot - akár saját szavaimmal, röviden összeszedve az olvasott rövid szakasz lényegét. /egyetemen volt segítség ehhez néha szülő, néha jó barát, aki hajlandó volt hallgatni - és legalább úgy tenni, mintha figyelne:)/

2.ami működött /ha nem volt hallgatóság/, hogy rövid szakaszokat átnézve megpróbáltam emlékezetből leírni a lényeget. Utána ellenőrzöm, hogy mi maradt ki esetleg. Ez elég macerás a sok írás miatt, de nálam hatékony.

Érdemes lenne megtudnod - ha esetlég még nem tudod - hogy milyen tanulási stílus jellemző rád (pl. inkább vizuális, auditív, esetleg motorikus, stb.), és annak megfelelően alakítani a tanulási módodat. Neten van teszt ennek megismeréséhez.

Bocs, ha hosszú volt!

Remélem sikerül hatékonyan megtanulnod, amit kell! :)

2014. márc. 15. 15:44
 4/4 anonim válasza:
Nekem is volt hasonló tapasztalatom. Elolvastam A tanulás alapvető kézikönyve című könyvet és abban megtaláltam miért nem tudtam tanulni és mi a megoldás a problémámra.
2014. márc. 16. 17:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!