Mit tanulnak a pszichológusok az egyetemen?
Figyelt kérdés
Konkrétan milyen feladataik, tanulnivalójik vannak? És hogy épül fel az egyetem? X évig általánosan tanulnak mindent és utána specializálódnak?2014. jan. 21. 22:11
1/9 anonim válasza:
5 év a mesterig, majd kb 2 év a klinikai/szervezetpszichológiai irány. És akkor még jöhetnek a mindenféle képzések, mert akkor még nincs nagyon módszer a kezedben.
2/9 anonim válasza:
Átlagosan 7-9 év mire tényleg van valami a kezedben, de folyamatosan képzik magukat.
BA-n nagyrészt elméleteket tanulunk, biológát, statisztikát.
3/9 A kérdező kommentje:
Köszi a válaszokat. Tehát 18 évesen elkezdem és, ha akarok valamit, legalább 25-26 éves koromig tanulni kell?
2014. jan. 24. 17:06
4/9 anonim válasza:
Bezony.
Én most vagyok 22, nemsokára végzek a ba-n, tehát nekem még 4 évem van hátra. Csak van/lesz mellette egy másik diplomám, amivel talán közben el tudok helyezkedni, mert ezek a továbbképzések sem olcsók (pl. amit most csináltam/ok az "csak" 90 ezer).
5/9 A kérdező kommentje:
És ezt az egészet inkább biológiai vagy nem is tudom, bölcsészeti alapon tanuljátok? Mert engem inkább az előbbi érdekelne...
2014. jan. 24. 18:37
6/9 anonim válasza:
Első 3 év, sőt megkockáztatom, hogy az első öt év elég bölcsész, utána szakpszichológusként (újabb 2 év) van lehetőséged jelentkezni pl. a sotéra klinikai addiktológiai szakpszichológus képzésre, ami szintén két év.
Az így összesen 9 év.
7/9 anonim válasza:
Meg hát hogyismondjam...szemlélet kérdése, nyugodtan kutathatsz ebben a témában egyetem mellett, ha éppen a biológiai magyarázatok tetszenek.
8/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
De pszichológiával kapcsolatos munkák akkor vannak egyetem alatt?
2014. jan. 24. 20:18
9/9 anonim válasza:
Hát ez inkább attól függ, hogy mennyire találod fel magad. Ha jó helyre jársz, igyekszel keresni a lehetőségeket, akkor ba alatt tudsz kapcsolatokat kialakítani. Egy-két olyan módszer van, amely már ba diploma megszerzése után is használható, ma-val ezeknek a lehetőségű bővül, ott már vannak munkalehetőségek is, és ha valamilyen szakirányú szakpszichológusi végzettséget szerzel, akkor már elég sok lehetőség megnyílik. De szerintem saját rendelésről nem érdemes álmodozni még ekkor sem, főként ha még nincs tapasztalat. Feltéve ha nem kutatni akarsz, mert akkor ma után szabad az út, és ba alatt is vannak lehetőségek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!