Lehetek konduktor államilag finanszírozott képzésen ha már a tanítói diplomám megvan?
Szia!
A Bárczin nincs konduktor szak, hanem a Mozgássérültek Pető András Nevelőképző és Nevelőintézete nevű főiskolán van, és csak itt van az egész országban. Attól, hogy a konduktor-tanító szak egyben van, te be tudod számíttatni a már meglévő tárgyaidat, ha a tanmenet megegyezik, így lényegesen csökkenne az óráid száma. Az állam elvileg 12 félévet támogat, így a felét elvileg el tudnád végezni így. A konduktor szak viszont csak nappali képzésben indul, mivel az órák nagy része gyakorlat, amit az óvodás/iskolás gyerekek között töltesz. Konduktor végzettséggel kórházakban, integrált iskolákban, óvodákban, fejlesztő házakban, játszóházakban lehet elhelyezkedni itthon. Ahol már van egy cerebrál paretikus gyerek oda kötelesek felvenni egy konduktort. Külföldön a munkalehetőség és a fizetés is jóval több. Ha bármi kérdésed lenne még szívesen válaszolok.
Egy másodéves konduktorjelölt
Upsz,véletlen volt,a közoktatásba szerettem volna,csak elsőre nem küldte el,közben válaszoltam egy akváriumos kérdésre és valamiért itt kötött ki!Elnézést!
Második válaszoló!Nagyon köszönöm amit írtál,azért szeretném elvégezni ezt a képzést,mert jelenleg egy pedagógiai szakszolgálatnál dolgozom mint gyógytestnevelő,és szükségünk lenne egy konduktorra is.Rám gondoltak hogy elvégezhetném,azért próbálok utánajárni. Szóval akkor csak együtt tudom felvenni a tanítóval,ami nem baj az órakedvezmények miatt és az hogy a felét meg tudnám csinálni államilag finanszírozottam még jobb:)Köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!