Hogyan motiváljam a diákokat?
Figyelt kérdés
Felvettek tanárnak ebbe az új téli közfoglalkoztatásos programba. Közmunkásokat "tanítok" (tananyagról no comment) és a csoport egy része, ha nem is érdeklődik, legalább csendben végigűli a kötelező hat órát. Van pár (szám szerint 5) problémás "diákom" azonban, akikkel semmit sem tudok kezdeni. Olyan, mintha nem is emberekhez beszélnék. Ha megkérem, hogy ne ordibáljon fel sem fogja (vagy nem érdekli), hogy mit mondtam. Ki-be sétálnak a terembe, akkor mennek haza, amikor akarnak, stb. Tudom, hogy beírhatnám, hogy hiányzott, de ha emiatt kell visszafizesse majd a 180 ezres tanfolyam költségét, akkor vagy én kapok ki, vagy nem tudom... A képzés szervezői is azt mondták, hogy ne nagyon húzzam be az ilyet, csak ha egész nap nem jelenik meg. Az is meg vab mondva, hogy senkit nem buktathatok meg, de a feladatokban kb senki nem vesz részt. Van sok öreg bácsi, őket nyilván nem érdekli, hogy "hogyan görbül a cica farka", (tudnak írni, olvasni, számolni egyébként), a másik részt a "problémásat" pedig akármit csinálok úgysem fogja érdekelni. Egyébként nem vagyok tanár, semmi közöm a tanári pályához, csak mivel senkit nem találtak, aki elvállalná a munkát felajánlották olyanoknak is, akik nem tanárok. Meg szerintem az is a baj, hogy fiatal vagyok (friss diplomás még csak), törékeny gyenge nő. Nem merek úgy odaszólni, mert félek, hogy "kapni fogok", próbálok velük jóban lenni (már amennyire lehet) de így meg a fejemre fognak nőni (szerintem). Szóval a kérdésem inkább az lenne, hogy hogyan vegyem rá a problémásakat arra, hogy üljenek meg a fenekükön, fogják be a szájukat, csinálják azt, mint egy értelmes, felnőtt ember (aki elvégzi a kötelességeit), ne pedig végigordítsák a napi 6 órát?2013. dec. 16. 22:23
1/5 A kérdező kommentje:
Bocsánat az elütésekért, csak már olyan ideges vagyok, hogy napok óta alig tudok aludni és végighányom az éjszakákat. :(
2013. dec. 16. 22:27
2/5 anonim válasza:
Az iskolánk régi épületébe rakták be őket, így volt szerencsém hozzájuk. Ezeket az embereket nem lehet motiválni, egy alapvető intelligencia kéne hozzá. Szerintem egy hivatásos tanár sem tudna mit kezdeni velük. Az a legjobb amikor a fele a kocsmából megy az iskolába és egész nap cefreszagot húznak maguk után :D
A szervezőket sem érdekli a dolog, akkor téged se érdekeljen.
3/5 anonim válasza:
Hát, azokat motiválni, akiket már gyerekkorban elvesztett az iskola, és azóta a társadalom legalján sínylődnek, szerintem közel lehetetlen feladat. Nagyon rossz hallani, hogy milyen "sikeres" ez az új állami program (is).
4/5 A kérdező kommentje:
Annyira sikeres, hogy semennyire. :/ Pont ma beszéltem az értelmesebb diákjaimmal, hogy aki egy kicsit is értelmesebb, annak ezek a feladatok megalázóak (amik a tankönyvben vannak), akinek pedig szüksége lenne ezekre a feladatokra (kb első osztályos szint), az úgyis annyira le van már süllyedve, hogy nem foglalkozik vele, nem érdekli, nem lehet motiválni. És sajnos ez így igaz. :(
2013. dec. 16. 23:41
5/5 II.Dartheon válasza:
Nézd, akit meg nem érdekel, azzal nem tudsz besztélni személyesen, hogy jobban tenné ha nem járna be?
vagy beírod hiányzónak, és meghúzod.. az mi, hogy nem lehet buktatni? mi történik akkor ha mégis meghúzod?
De.. gondolom tanári diplomád van.. sajnálom hogy ezeket fogtad ki..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!